Ahojte mamičky chcem Vás poprosiť o radu alebo o pomoc ako to funguje. Čakáme druhé babo nástup na materskú mam 27.2. 2020. Ide o to ze naše prvé dieťa bude mať 3 roky 1.2.2020. Ako bude vyplácaný rodičovský príspevok a materská?Ďakujeme
@zuzana1904 si zamestnana este?
@klarissa25 akurát som na Pnke. Ale ináč som zamestnaná
Tak od 27.2.2020 budeš poberať materskú dávku, tá sa vypláca na dni, čiže za február vo výške len 3x denný vymeriavací základ priznaný Sociálnou poisťovňou. Rodičák asi už za február by nemal byť, lebo ten sa vypláca do 3 rokov veku dieťaťa.
@marhel 1.2 ma dieťa 3 roky to je vo februari čiže za februar jej pride cely rodicak v marci 🙂
@klarissa25 v podmienkach sa píše, že do 3 rokov veku dieťaťa, čiže tým 1. februárom nie som si istá, ale vychádza mi, že už nie. Ale toto na 100 % neviem.
@marhel no ved do 3 rokov dieťaťa 🙂 keby mal 3 roky 31. januara už dostane len za januar ale kedže ma 3 roky vo februari dostane aj za februar 🙂
@marhel Tak ako pise
@klarissa25
Ďakujem vám. Ako píše pani @klarissa tak dostanem aj za. Február a plus dva dni za. Materskú.
Viem ze materská sa vypláca na dní a dôjde aj poštou vymeriavací základ priznaný zo socialky. Len ja som chcela vedieť ci dostanem ešte rodičovský príspevok tým ze môj synček bude mať 3 roky 1.2.2020.
@zuzana1904 ANO. Ako ti uz bolo napísané viackrát
Za cely február.
@zuzana1904 a ten čas medzi ideš ako vykryť? Budes mat nárok na materskú áno? No v marci dostaneš ešte cely rodičak a materskú za pár dní...