Ahojte
Chcem sa vás opýtať
Môj priateľ chce ísť po mne na materskú no a je živnostník. Chcem sa vás opýtať koľko vyšla materská vám ako SZCO z minimálnych odvodov?
Museli ste platiť aj do zdravotnej počas materskej?
Chceli by sme vedieť ci na tom niečo získame lepšie ako je 200 Rodicak.
Ďakujem za každú skúsenosť
@zuzanka741992 nam to aktualne robi 11€ na den, cize nejakych 330€, odvody do SP aj ZP za ten čas na MD neplati, cize sa to oplatí najmä kvoli nim 👍
Len pre istotu szco pri md neplatí socialku zdravotku by si mal platiť lebo zostane nemilo prekvapení pri ročnom zúčtovaní ako môj partner
@sperk_2 áno aj ja som počula ze do zdravotnej sa platí naďalej
A ja ak sa nevrátim do prace a ostanem na rodičovskej dovolenke si zdravotnú musím platiť tiež
@sperk_2 áno aj môjmu zodpovedali a tak neplatil a zrazu prišlo ročne zúčtovanie a nedoplatok takmer 500 EUR volala som tam a presne mi pani povedal, že je to za tých 7 mes čo poberal md
LEBO oni berú príjem za rok nie za mes ako keby bol zamestnanec čiže to vyúctuju ako nedoplatok
A je lepšie platiť každý mes časť ako potom na konci zúčtovacieho obdobia celé naraz
@zuzanka741992 mne zrušil pracovne miesto počas Rd a poberám Rd odvod za mna platí stat len to treba nahlásiť na sp/ zp aby vás nemali evidovanu ako samoplatiteľa ale ako poistenca statu
@ydnew pleties si jedno s druhym.
Ak pojde jej muz na MD, ona sa stane v zdr.poistovni samoplatca.
@ydnew Tak tak ako pise
@veronikaszabova
@veronikaszabova ak pojde na úrad nebude samoplatca
@ydnew lenze ak jej trva pracovny pomer, musela by dat vypoved
píše, že ak sa nevráti do prace čiže ak rozmýšľa nad rozviazaním prac pomeru toto je jedine riešenie
@ydnew ona sa nechce vratit do prace v case, ked bude muz na MD. Predpokladam, ze muz bude dalej pracovat a ona bude doma s dietatom.
@veronikaszabova nerozumieme sa prečítajte si ešte raz môj príspevok kde píšem o zrušení miesta a hádam zo pochopíte btw nikde pani nepíše že je zamestnaná resp či jej trvá tpp
@zuzanka741992 pracovny pomer trva?
@veronikaszabova áno presne gak ostanem doma ďalej na rodičovskej dovolenke na čo mám zo zákona nárok len si budem musieť platiť sama zdravotnu poisťovňu keďže výpoveď určite nedám
@veronikaszabova áno áno pracovný pomer bude trvať
Priateľ pôjde na MD ale je živnostník tak môže popri pracovat
Nemusí platiť socialku ale do zdravotnej musí
A ja zo zákona mam. Nárok byť 3 roky na rodičovskej dovoľenke, byť uvoľnená z prace len si asi budem. Musieť platiť do zdravotnej tiež
@zuzanka741992 popozeraj uz zalozene temy - vsetky odpovede tam najdes.
Su tu minimalne 2 rozsiahle temy