Prosim o pomoc s popýtaním sa na materskú v Rakúsku.

paponko
11. júl 2019

Dobry den prosim vas najde sa tu nejaka dobra dusa ktora bi bola ochotna zavolat do rakuska na krannkenkasse? Pracoval som v rakusku a riesil matersku ale zial som skoncil skor nez som to vybavil a teraz sa to uz strasnd dlho natahuje a nevieme ci este nieck potrebuju alebo co sa vlastne deje nakolko neviem po nemecky tak sa informovat a slovenske urady sa na nas doslova vykaslali a nijako nepomohli prosim velmi pekne ak bi sa nasiel niekto ochotny velmi moc bi ste nam pomohli lebo uz nevieme co mame robit Dakujem

gumkac19
11. júl 2019

@paponko skkuste tu na https://www.tj-legal.com/rodinne-pridavky/prida... sice rodinne pridavky, ale podla mna pomozu aj s materskou

nickpick
11. júl 2019

@paponko skuste sa pridat do skupiny na fcb - “Ako si vybavim Wochengeld, Kbg...”, komunita si zvykne radit a niektore mamicky su ochotne zavolat na urady, Slovenske urady v tomto pripade nie su povinne pomahat jednotlivcom, kazdy si davky musi v AT vybavit sam, pripadne sa obratte na spolocnosti, ktore to pre vas za poplatok urobia....

gabikasujova
15. júl 2019

prosim vas o pomoc s priatelom máme 3 mesačného syna, priatel robi v rakusku a ja som nezamestnana a žijem pri jeho rodičoch bola som na urade a tam mi povedali že nemám nárok poberať rodičovský príspevok kedže robi priatel v rakusk už som tam bola x krat a stale ma tím istim poslali kade ľahšie prosim vás o pomoc čo mám robit ? nedostavam už treti mesiac ani decke pridavky ani rodičák ( nie sme zobratí)

malinajahoda
15. júl 2019

@gabikasujova musíte si požiadať v Rakúsku aj rodinné aj rodičovský. Ty keďže si nezamestnana, tak tu ti nedajú nič. Ja som na tom rovnako. My teraz budeme riešiť to isté.

gabikasujova
15. júl 2019

@malinajahoda ja len nechapem ako to že tam to schvalia ked som rodila na slovensku

malinajahoda
15. júl 2019

@gabikasujova schvália to tam preto, lebo je tam zamestnaný tvoj manžel. Im je v podstate jedno kde sa dieťa narodilo.

mtdk
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
ni_kolka_ta
25. júl 2019

@gabikasujova musíš mat nárok na materskú aj na rodicak tu! Pretože každá jedna má na to nárok a každé jedno dieťa má nárok na svoj príspevok! Máš si e všetko minimálne ( teda základ) ale máš. A ak doriešite to v Rakúsku tak tu ti to stopnú a potom to neako doplácajú to už presne neviem ako to je...

gabikasujova
25. júl 2019

@ni_kolka_ta stale ma odbyju s tim istim ze to mame vybavit tam kocikovne som uz dostala ale decke a rodicak mame vybavit tam