Programové vyhlásenie vlády - novinky

19. apr 2020

Ahojte, pre tie, ktore sa snazia otehotniet, a aktualne im kvoli COVID-u hrozi prepustenie:

Vláda SR ďalej:
- predĺži ochrannú lehotu pri otehotnení po strate zamestnania na 6 mesiacov a ochrannú lehotu pre ženy, ktorým zaniklo nemocenské poistenie (stratili prácu), ak porodia do 14 mesiacov od zániku nemocenského poistenia;

Otazka vsak je - odkedy to bude platit? Mne hrozi prepustenie na konci maja, a ak to oficialne schvalia az napr. od 1.7.2020 - bude to platit aj pre mna? Keby som nahodou otehotnela az po prepusteni?
Pekny den vsetkym.

draik
19. apr 2020

Nikto nemá vešteckú guľu.

tslobik
19. apr 2020

Ja neverím už ničomu. Co povedia dnes, nemusí platiť zajtra.

miskooo1987
19. apr 2020

Nech sa deje cokolvek, takato zmena nesuvisi priamo s krizou, teda pojde standardnym procesom, ktory trva par mesiacov (teda realne mozno v septembri v parlamente, a mozno v novembri schvalene s ucinostou od 1.1.2021, ale kludne aj 2022 ... )

jajka71
19. apr 2020

Vsetko co sa povie tu teraz je nazor zalozeny na predpoklade, rovnako ako otazka je cira hypoteza. Vsetko zavisi od toho aky legislativny ramec bude nasledovat. Su veci, na ktorych sa zhodli a islo schvalovanie rychlo a slo to rychlo, kedze to vnimali ako jednoducho nutne....v tychto navrhoch je vela otaznikov, ktore sa budu dopracovavat a pripomienkovat aby boli jasne, jednoznacne a zrozumitelne a ich interpretacia jasna.Dalej to v mnohom zavisi aj od toho, ako bude pokracovat pandemia koronavirusu, lebo tomu sa prisposobi to, co budu povazovat za nevyhnutne a to, co znesie odklad.Navrh je jedna vec, cesta k realizacii je este pomerne dlha.