Ahojte prosím vás vy by ste mi možno vedeli pomocť lebo ja tomu moc nerozumiem som študentka na strednej škole mam 18 rokov , ten príspevok od 1.4 budem môcť dostavať aj ja ? Ak ano ako si oň mám požiadať. Ďakujem vopred za pomoc 🙂
No na zaciatku pred schvalenim sa hovorilo o studentkach SŠ a VŠ, ze musia podat ziadost dekanovi/riaditelovi, ale teraz na stranke soc.poistovne som nasla to iste, co vierka nadomnou, nic o studentkach 🤷
Odporucam pozriet pravne pre rodica, myslim, ze pani to tam spomina ....
Nie..
Máš nárok na tehotenské štipendium, pozri na Instagrame "právne pre rodiča" ako odporučila @andula1988.
Tento rodičovský je pre pracujúce ženy alebo ženy ktoré majú nemocenské poistenie aspoň 270dni za predchádzajúce 2 roky... ty ako študentka na tento nárok nemáš, skús sa opytat na iný
Ja by som len doplnila, že tento príspevok bol pôvodne aj pre študentky. Nakoniec to rozdelili na tehotenské štipendium a tehotensky príspevok. Je tam rozdiel aj vo výške. Študentky dostávajú 200€, ostatné pracujúce /nemocensky poistené dostanú od 215 do 320cca.
Autorke: na markize okolo 19:50 bola o tom reportaz, potrebujes potvrdenie od lekara o tehotenstve a ziadost davas riaditelovi SŠ, 200e je prispevok, ak ti to schvalia 🙂
Ďakujem velmi pekne 🙂
https://www.socpoist.sk/aktuality--igo/48411s69...
Pise tam, ze zena musi mat splnenu podmienku 270 dni nemocenského poistenia za posledne 2 roky. To znamena zo zamestnania alebo ak si bola pred tym na RD. Teba sa to asi netýka