Príspevok pri narodení dvojičiek

alex5896
25. jan 2024

Ahojte prosim vas mala som dieta teraz sa mi narodili dvojicky a prislo mi z uradu ze nemam narok na prispevok vo vyske 41,10 co je to za sumu pri prvej som to nedostavala ani tak nechapem tomu dako co je to za sumu...nikdy mi taka suma neprisla na ucet....

sheila121
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
alex5896
autor
25. jan 2024

@sheila121 pytam sa na nieco ine ale vdaka.

sheila121
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
alex5896
autor
25. jan 2024

Este pre doplnenie som na materskej opat
@sheila121 vies mi vysvetlit ci je to len pre druhe dieta alebo to plati aj na prve lebo nikdy mi to ani nechodilo a zrazu prislo z uradu ze nemam na to narok resp ze mi ho odnima a ja som to ani nemala

martinkatinka
25. jan 2024

@alex5896 zajdi sa spýtať na úrad, z týchto tvojich informácií je ťažko povedať o co ide

zojanka
25. jan 2024

@alex5896 41€ môže byť príspevok na starostlivosť. Podávala si si naň žiadosť keď si dostala zamietavé stanovisko? Poberáš materské a máš ďalšie dieťa do 3 rokov? Píšeš dosť chaoticky.

zojanka
25. jan 2024

@alex5896 tak je rozdiel či ti prišlo že nemáš nárok alebo odníma. Keď je niečo odňaté, znamená že to bolo aj priznané. Pri prvom dieťati si nárok nemala. Teraz pri dvojkách áno, ak máš materské a staršie dieťa do 3 rokov. Ten príspevok sa vypláca za 2, alebo 3 mesiace, podľa toho ajo to vychádza dátumovo. Potom sa odníme. Čiže ak spĺňaš podmienky tak ti príde na účet suma za tie 2-3 mesiace.

alex5896
autor
25. jan 2024

@zojanka ano ako pises mam dieta do troch rokov a som na MD s dvojkami ...neziadala som iba mibprislo ze mi ho odnimaju ale mne takato suma nikdy neprisla na ucet ci je to prispevok az od druheho dietata ? Nechapem tomu prispevku ked pribprvom som to nemala a zrazu mi napisali ze ho odnimaju

zojanka
25. jan 2024

@alex5896 áno, až.od druhého dieťaťa je ten príspevok. Veľmi stručne povedané, je to príspevok na staršie dieťa, zatiaľ čo si na materskej s mladším prvých 6 týždňov. A žiadosť si musela podať. Možno ti dali na úrade vypísať ani si nevedela čo. A platba ti pravdepodobne ešte len príde na účet. Bola si na úrade dávať žiadosti?

alex5896
autor
25. jan 2024

@zojanka aha nevedela som teda ze je to len od druheho dietata...stale tomu nerozumiem na prve dieta nevznikal narok ano? teraz ked sa narodilo dvojicky mam narok na 6 tyzdnou a je to ako keby jednorazova suma 41 euro?

sims122
25. jan 2024

@alex5896 je to príspevok na starostlivosť o dieťa https://www.employment.gov.sk/sk/rodina-socialn...

Máš druhé dieťa (ty máš dvojičky) ale prvé dieťa ešte nemalo tri roky a preto na 6 týždňov ti dajú tento príspevok. Ak by si mala to prvé dieťa v jaeliach/škôlke tak je ta suma vyššia aby si si pokryla náklady na jasle, keďže ty si ju zrejme mala doma tak si dostala tu najnižšiu sumu.
Mne sa tak zdá ze mne to prišlo na účet spolu s iným príspevkom, asi s príspevkom pri narodeni dietata, takže možno aj preto si si tu sumu nevšimla na účte. Zrejme si si ju požiadala a si ani nevedela lebo ti dali vypísať papiere spolu s inými, peniaze ti poslali a teraz ti už len prišla info ze odnimaju lebo po 6 týždňoch už nemáš nárok...

alex5896
autor
25. jan 2024

@sims122 aha tak dakujem je pravda ze pisla suma cez 1000 ku mozno v tom to bolo zaratane teda skusim to rozratat...a asi ako pises len mne neprislo ani to ze mi bolo schvalene iba ze odnimaju preto som taka neista z toho

sims122
25. jan 2024

@alex5896 mne sa zdá ze schválenie nepríde, len odňatie 🤣 ale opravte ma niekto ak sa mýlim 😁
Ak si to budete počítať náhodou tak ta suma je za mesiac. Čiže mne prišlo asi dvakrát.
Ono vlastne to je ten prispevok na jasle, dakedy mamičky to mali keď išli do prace a z toho platili jasle dieťaťu ale teraz je rodičak vyšší tak radšej si nechávaju rodičak. No a materská plus ten príspevok sa bežne nemôže poberať naraz. Jediná výnimka je do 6 týždňov druhého dieťaťa. Preto po 6 týždňoch vám to zrušili.
@alex5896

alex5896
autor
26. jan 2024

@sims122 dakujem pekne za info uz mam v tom jasnejsie mne prisiel iba raz asi sme neskoro ziadali