Ahojte. Rodila som štvrtý krát. Avšak pri druhom pôrode som rodila mŕtve dieťatko v 40tt.
Takže mam teraz tri deti. Pri pôrode mrtvorideneho dieťatka som samozrejme príspevok nedostala, keďže je podmienka, že sa musí dožiť 28 dní. Doteraz som bola v tom, že príspevok pri narodení tých 800 aj niečo eur dostanem, keďže to je tretie dieťatko co sa dozilov28 dní..
Dnes čítam tento článok a trochu ma to zaskočilo. Mate skúsenosť s tým? Samozrejme nemám deti koli príspevkom, no 820 eur je slušná suma, ktorú som vždy mojim deťom dala ako prvý vklad na sporenie
https://najmama.aktuality.sk/clanok/aYM1Gsv/pri...
Vyzera to tak, ze ta to obislo a narok ti nevznikne. Kedysi boli prispevky len na prve dieta.
Dobrý deň,neviete mi poradiť či ten prispevok platí aj keď som mala dva potraty ale v prvom trimestri.dskujem
@zoly1 Príspevok pri NARODENÍ dieťaťa 2 potraty v 1. trimestri LOGICKY NEOVPLYVŇUJÚ.
Inak, mame takú krásnu a prehľadnú stránku o týchto veciach…
https://www.employment.gov.sk/sk/rodina-socialn...
Ja by som sa na to pravne odvolala....najdi si pravnika ktory sa rozumie a ked ti ho odmietnu. Sa voci konaniu odvolaj.....ak si nedostala pri tom mrtvorodenom dietatku ani ten znizeny prispevok si myslim ze pravny narok tam je....a to ze urad vyhodnoti ze nie je...nic neznamena....treba sa ozvat ....
Ty si ten znizeny prispevok pri 2.dietatku nedostala..pretoze nebola splnena podmienka dozitia 28 dni...cize urcite by som to riesila ...pretoze je to treti krat kedy mas pravny narok...a je jedno..kolko ziadosti clovek da....posudenie splnenia podmienok by malo byt take ako pri kazdom inom ...staci to dokladovat...kedze urad nemusi mat v zlozke vsetky podklady....moze to evidovat iba ako 4 ziadost pricom nema odovodnenie nesplnenia podmienok...ale treba sa fakt ozvat a ist za tym....nieco sa ine pise v zakone...nieco ine sa da pravne odovodnit.....
Za ten druhý pôrod si mala nárok na príspevok (ten nižší), ktorý si si neuplatnila. Toto bol tvoj 4tý pôrod, čiže nižší príspevok.