Ahojte dievčatá,
máte niektorá skúsenosti s príspevkom pri narodení po "novom"? Príspevok by mal byť pre deti narodené po 1. apríli 2022 už automatický.. ale
nikde ktomu neviem nájsť postup, že čo sa bude diať? kedy príspevok dostanem? čo mám spraviť alebo dodať?
Nedoklada sa nič, matrika nám na úrad pošle vyrozumenie o narodení dieťaťa, úrad všetko rieši cez systém, jedine sa vtedy vyzýva na dokladanie, ak by po lehote chýbali v systéme nejaké dokumenty od lekárov
@babushka15 ja som rodila 29.apríla , zatiaľ som príspevok nedostala.
Keď som bola vybavovať prídavky, pani na upsvr mi povedala,že to príde automaticky.
@januska20 ja 24.4. a peniažky už prišli samé 31.5.
Ja som rodila 9.4. a stále nič... Neviem, či sa mám už ozvať, že kde je problém, už mi to príde zvláštne.
@domka96 možno to závisí aj od konkrétneho úradu 🤷♀️ ako pracujú alebo čo..
vraj na to majú 60 dni
ale ako vie úrad kam si želám zaslať platbu? 😕
@babushka15 ak to je prvé dieťa a poberala si tehotenskú dávku zo sociálky, tak na ten účet, ak nie, tak úrad práce píše doziadanie na túto informáciu.
@babushka15 Mne uradnicka volala, ze im to dobre nefunguje. Mam zavolat pediatricke aby dieta nahodila do "systemu" a gynekologovi aby ma odhlasil z tehotnych. Z uradu po mne chceli len tlacivo ako mi to maju vyplatit. Rodila som 13.4 a peniaze mam davno.
@babushka15 dnes mi prišla z UPSVR výzva, aby som predložila oznámenie o spôsobe výplaty príspevku, či ho chcem na účet alebo na adresu .V liste bolo vložené aj to tlačivo, to som poslala danej pracovníčke na email.
Mamičky prosím Vás neviete náhodou aká je výška jednorazoveho príspevku pri narodení dieťaťa, ktoré sa narodilo bohužiaľ mŕtve? 😢Viem ze je nárok na príspevok aj som vypisovala žiadosť na upsvr, len neviem výšku, ci je rovnaký ako pri narodení živého bábätká alebo iný... Ďakujem
Ja som rodila 4.11. a zatial nic.. Aj som pisala na urad a napisali mi ze nemaju este potvrdenie od gynekologa a ze maju na to 60 dni, len neviem ci 60 dni od narodenia ci odkedy dostanu vsetky podklady..
neviem ako je to teraz po novom. no pride mi skor, ze je teraz omnoho tazsie sa dostat k tymto peniazom. nieco noveho vymyslia, no ako sa tak zda, vobec to nemaju pod kontrolou
Tak nakoniec som tam pisala ci uz maju potvrdenie od gynekologa a volali mi ze mi poslali list, ktory mi nedosiel, ale zle zadali adresu.. Tak mi to poslala na email a ze mam si ist papier potvrdit u gynekologa, lebo ze to stale nemaju. Isla som teda gynekologovi a tam sestricka ze oni to uz nepotvrdzuju, ze chceli to mat automaticky, tak to maju...a ze predtym boli aj tak ine tie tlaciva a ze to mali v nemocnici poslat, lebo ze odkial ma ona vediet ci som isla normalne z nemocnice atd atd. Ze som prva po pol roku co som dosla. Ale ze mi to potvrdi.. Ale kopec reci okolo toho.. Akoby som si to sama vymyslela. Ved ja neviem preco im to nenabehlo cez system. Tak som to uz poslala, tak budem cakat...
@babushka15 na stranke je uvedene,ze je to automaticky,nic nepredkladas.po porode tvoj lekar el.vyplni info o narodeni,dolozi ze si chodila na pravidelne prehliadky.vyplacanie by malo byt nasl.mesiac