Príspevok pri narodení dieťaťa od januára 2014

barceloneta
20. feb 2014

Ahojte, chcem sa opytat ci nahodou je tu mamicka ktora uz ziadala o prispevok pri narodeni dieta od Januara 2014 a pritom rodila v zahranici? Totiz ja pracujem na SK a tiez tu mam verejne poistenie (ale menej ako 12 mesiacov) ale moj manzel je Spaniel a tak automaticky by som chcela rodit v Spanielsku. Od januara 2014 je novy zakon a tak neviem ze ci ked budem rodit Spanielsku nahodou nestratim narok na tento prispevok? Je tu niekto s podobnou situaciou? Dakujem za kazdu radu!

havana_frost
20. feb 2014

Nový zákon nie je, len sa zlúčil príspevok s prídavkom k príspevku a teda sa nežiada o dva, ale o jeden spolu. Inak sa podmienky nemenia, iba tam treba viac príloh (zmluva s lekárom, potvrdenie o pobyte)

ewissa
21. feb 2014

Vie niekto poradit lebo moja bud. svokra sa bola spytat na soc.urade a tam jej povedali ze nemam narok na ten jednotaz.prispevok vzhladom na to ze dieta musi byt prihlasenre do poistovne a u lekara na sk?
Ked som sa snazila najst o tom info tak teda nic som nenasla ze lekar musi byt na sk alodpoved bola ze pokial zijeme a praccujeme v uk mame ziadat o tento prispevok tu zo slovenska nan nemame vraj narok.

barceloneta
autor
21. feb 2014

Presne tak ja som tiez pocula ze to sprisnili od januara 2014 kto bude mat narok na tento prispevok. Uz to nebude tak ze ked si v zahranici tak automaticky mas narok na tento prispevok. Preto by ma zaujimalo ci sa tu najde nejaka mamicka co uz poziadala o tento prispevok aby nam mohla povedaj jej skusenost.

ewissa
21. feb 2014

Stve ma to lebo mam na sk par nehnutelnosti odvadzam z nich dane, na ssk som pracovala -ale jednoducho financne moju pracu nevedeli ocenit- preto som musela v zaujme buduceho blaha rodiny odist,kdezto nejaka cigana co nikdy nepracovala na ten prispevok narok ma a ja hoci mam poistky,lekarku ,zubarku a travim viac ako mesiac kazdy rok na sk nan narok nemam-planovala som strvit polovicu matersej na sk ale teda-prechadza ma chut