Príspevok pri narodení dieťaťa - mam nárok?

zarka1991
23. jan 2019

Mam nárok na príspevok pri narodení druhého dieťaťa, ak môj prvý syn bol zverený do dočasnej náhradnej starostlivosti babke(no ja som sa aj tak oňho cely čas starala), a v čase podania žiadosti už bol zverený súdom späť do mojej osobnej starostlivosti? Nemá niektorá z vás takúto skúsenosť? Ďakujem 🙂

lula313
23. jan 2019

@zarka1991 Ano, máš. Príspevok sa týka aktuálneho dietata-keď je zverený tebe, bude vyplatený tebe

bibiankaka
24. jan 2019

@lula313 no nie tak celkom, podmienkou je aj to, aby žiadne z detí narodených pred narodením toho najmladšieho nebolo zverené inej osobe. Ale ak bolo v čase podania žiadosti už zverené naspäť matke malo by to byť PRAVDEPOBNE ok.
@zarka1991 Ale treba si podať žiadosť a uvidíš.

lula313
24. jan 2019

@bibiankaka autorka píše, že dieťa bolo dočasne zverene a už je zverene znova naspäť jej, preto by sa jej už táto výnimka týkať nemala a mal by jej byt vyplatený tento príspevok.

bibiankaka
24. jan 2019

@lula313 nenapísala som ze jej nepatrí príspevok, .... môj komentár bol k vete "Príspevok sa týka aktuálneho dietata - keď je zverený tebe, bude vyplatený tebe " - toto tak celkom nie je pravda, príspevok sa týka aj predchádzajúcich detí. V prípade, že si dáka iná mamička, ktorej staršie dieťa bolo niekomu zverené, bude hľadať info v diskusiách, bolo by fajn dať veci na pravú mieru.

lula313
24. jan 2019

@bibiankaka Ano, ale odpoved bola na jej konkretnu otázku za podmienok, ktoré uviedla.. chapem, že tá veta mohla vyznieť vytrhnuto z kontextu..