Mam nárok na príspevok pri narodení druhého dieťaťa, ak môj prvý syn bol zverený do dočasnej náhradnej starostlivosti babke(no ja som sa aj tak oňho cely čas starala), a v čase podania žiadosti už bol zverený súdom späť do mojej osobnej starostlivosti? Nemá niektorá z vás takúto skúsenosť? Ďakujem 🙂
@bibiankaka autorka píše, že dieťa bolo dočasne zverene a už je zverene znova naspäť jej, preto by sa jej už táto výnimka týkať nemala a mal by jej byt vyplatený tento príspevok.
@lula313 nenapísala som ze jej nepatrí príspevok, .... môj komentár bol k vete "Príspevok sa týka aktuálneho dietata - keď je zverený tebe, bude vyplatený tebe " - toto tak celkom nie je pravda, príspevok sa týka aj predchádzajúcich detí. V prípade, že si dáka iná mamička, ktorej staršie dieťa bolo niekomu zverené, bude hľadať info v diskusiách, bolo by fajn dať veci na pravú mieru.
@bibiankaka Ano, ale odpoved bola na jej konkretnu otázku za podmienok, ktoré uviedla.. chapem, že tá veta mohla vyznieť vytrhnuto z kontextu..
@zarka1991 Ano, máš. Príspevok sa týka aktuálneho dietata-keď je zverený tebe, bude vyplatený tebe