Príspevok pri narodení dieťaťa - máj 2022

ivkaamiska
12. jún 2022

Ahojte, viete mi prosim povedat, ako sa teraz po novom od Aprila ziada o prispevok pri narodeni dietata?

lenocka8894
12. jún 2022

@ivkaamiska treba ist na socialku a oni vam daju papiere ktore vyplnite a donesiete. Mna takto otocili lebo som mala stare papiere ktore mi dali v nemocnici a dali mi nove. Ze vraj vtedy to bolo zlozite tak to zjednodusili 🤷‍♀️

leuska1991
12. jún 2022

@ivkaamiska no ja tak viem,ze uz netreba nic vybavovat

hilda08
12. jún 2022

@ivkaamiska uz by nemalo byt nic treba…rodila som v máji a povedali ze vsetko ide elektronicky, porodnica posiela pediatrovi a gynekológovi, ktorí to musia elektronicky schváliť

petamich
12. jún 2022

pokial viem o prispevok uz vobec nie je potrebne ziadat od 1.4.2022

Uplatnenie nároku na príspevok pri narodení dieťaťa – dieťa narodené po 1.4.2022
Informácie o narodení dieťaťa budú automaticky dostupné z registra fyzických osôb, t. j. uplatnenie nároku prebieha automaticky cez informačný systém bez nutnosti podávania listinnej/elektronickej žiadosti a dokladovania príslušných potvrdení v listinnej/elektronickej podobe občanom.

lenocka8894
12. jún 2022

@petamich nehadam sa ale minuly tyzden som bola na socialke a dali mi nove papiere na vyplnenie...ja som rodila koncom aprila a stare papiere presli 3om doktorom a nik ani len nevedel ze uz je to inak

9lf9
12. jún 2022

@ivkaamiska pre deti narodene po 1.4 sa uz nepodava ziadost vsetko ide elektronicky.

petamich
12. jún 2022

@lenocka8894 to nie je nic necakane, ze na niektorej pobocke este nevedeli 🤪 snad uz teraz vedia

lenocka8894
12. jún 2022

@petamich ach porazi ma z nich 🙈 a za aky cas by prispevok mal prist?

petamich
12. jún 2022

@lenocka8894 najneskor v kalendarnom mesiaci nasledujucom po mesiaci, kedy bola podana ziadost, cize ak ziadost bola podana v juni, mal by prist v juli najneskor 🙂

barus26
12. jún 2022

@lenocka8894 príspevok pri narodeni ale nevypláca socialka ale úrad prace… a nie je treba už potrebné nič