Príspevok pri narodení dieťaťa, keď bol pôrod mimo Slovenska

19. aug 2022

Ahojte, snazime sa podat elektronicky ziadost o prispevok po narodeni dietata , avsak mame problem s jednym tlacivom "potvrdenie o nevyplateni prispevku pri narodeni dietata alebo inej obdobnej davky v cudzine". Nikde ziadny popis co to je za tlacivo a odkial ho mame ziskat. Mate s tym niekto skusenost ?

vilma7
19. aug 2022

Kde žijete? Lebo ja som pred 5 rokmi podnikala podobné kroky a príspevky sa už nevyplacali.
Spĺňate podmienky, ako pravidelná kontrola na Slovensku ?

veronika3110
19. aug 2022

teraz sa už príspevok nabehuje automaticky - ak samozrejme spĺňaš podmienky

e1i
19. aug 2022

@veronika3110 automaticky nabehuje ak sa dieťa narodi na sk. Ak rodis v cudzine, musíš si sama žiadať

veronika3110
19. aug 2022

@e1i jasné, len autorka neuvádza kde rodila..
ja ked som si chystala tlačenú žiadosť, tak som tam len podpisovala, že čestne vyhlasujem, že nemám nárok na iné obdobné dávky v cudzine... ale nakoniec som ju zahodila, lebo príspevok prišiel sám

e1i
19. aug 2022

@veronika3110 napisala ze porod mimo sk

autor
19. aug 2022

rodila som v CR, byvam normalne na slovensku aj som chodila na prehliadky. Ide mi o to konkretne tlacivo. @veronika3110 tebe prisiel automaticky aj ked si rodila mimo SK ?

autor
19. aug 2022

@e1i no vsak to pisem ze si ziadam kedze som rodila mimo SK. mne ide o to jedno tlacivo ze neni nikde popis odkial ho mam zohnat .

e1i
19. aug 2022

Poradit neviem. Reagovala som na to ze ti napisala xe to chodi automaticky ale v tvojom pripade nie. Tak aby ta nezavadzali

veronika3110
19. aug 2022

@e1i pardon, čítala som len text.. :D ospravedňujem sa

e1i
19. aug 2022

Mala by si ist asi na upsvar v mieste kde sa dieťa narodilo aby ti potvrdili ze ziadne davky si tam nanho nedostala.

bamboa
19. aug 2022

Ja som to tuším riešila čestným vyhlásením 🤔 Už si nepamätám, riešila som vtedy kopec papierov. Zavolaj v pondelok na ÚPSVaR a spýtaj sa. Ak na to majú tlačivo, môžu ti do mailu poslať.