Príspevok pri narodení dieťaťa - ako dlho ste čakali na jeho vyplatenie?

xstankax
15. máj 2019

Dobrý deň, chcela by som sa spýtať ako dlho ste čakali na vyplatenie príspevku pri narodení dieťaťa po podaní žiadosti úradu práce? A taktiež či o tom príde aj nejaké rozhodnutie z úradu? Žiadosť som podala na konci marca a zatiaľ mi nič nedošlo, aj keď pani z úradu povedala, že je všetko v poriadku a príspevok vyplácajú najneskôr mesiac po podaní žiadosti. Tak neviem či to ešte príde alebo nie. Ďakujem

brezza
15. máj 2019

@xstankax ja som podavala 1.4. a tiez este nedosiel

tanalyn
15. máj 2019

Počkaj do konca mesiaca, ak to nepríde tak choď znova na úrad sa na to spýtať, pokiaľ máte papiere v poriadku tak nie je dôvod aby vám to nevyplatili

1gabriela13
15. máj 2019

@xstankax mne prišli peniaze mesiac nato ako som požiadala. Ja by som určite zavolala že čo je.

laluska123
15. máj 2019

Ja som podávala 17 marca a minulý mesiac mi povedali že je to schválené ale neodoslané a dnes mi povedali že mi to zajtra odosielajú.

kristinaanna
15. máj 2019

@xstankax výplatný termín je okolo 15. v mesiaci, vypláca sa v nasledujúcom mesiaci

kristinaanna
15. máj 2019

ešte rozhodnutie o priznaní sa neposiela

evittam
15. máj 2019

@xstankax Záleží od toho ci to stihneš do uzávierky. Ja som podala 9.1.a 15.1.som mala peniaze na ucte.

brezza
15. máj 2019

@evittam ja 1.4. A stale nic. Tak neviem kedy mali uzavierku. Snad to uz ale tento mesiac pride. Os mestskej casti som nedostala prispevok uz od januara. Zajtra tam musim zavolat

evittam
15. máj 2019

@brezza Ja by som tam uz davno volala ak nepride max.do konca tyzdna.

brezza
15. máj 2019

@evittam tak budem volat aj na urad prace aj na miestny urad

brezza
16. máj 2019

@evittam tak dnes mi prisiel prispevok spolu aj s pridavkami

xstankax
autor
17. máj 2019

@brezza mne prišiel tiež včera 😀

petulka2615
2. máj 2020

Ahojte baby, chcem sa spýtať, či sa žiadosť a rodičovský príspevok môže poslať na úrad aj poštou. Máme trvalý pobyt v MT ale žijeme v BA, tak je to pre nás celkom boj to tam ísť osobne vybavovať nakoľko teraz s malým (2mesiace) vlakom nepôjdem a manžel pracuje, takže autom až v piatok poobede, čo nič nevybavím. Ďakujem za info