Príspevok pri narodení dieťaťa

pipimonterova
27. dec 2024

Ahojte,cakam druhe dieta a moj manzel prve.Citala som,ze prispevok na narodenie dietata sa da uplatnit pri prvom a tretom dietati.Chcem sa ale opytat ci si tento prispevok moze uplatnit aj moj manzel kedze sa teraz stane "biologickym"rodicom prvy krat...Neviem teda,ci tento prispevok sa vztahuje cisto len na zeny a pocet jej porodov😳

janai1
27. dec 2024

@pipimonterova tak si to prečítaj ešte raz.
Príspevok pri narodení dieťaťa: 1-4 dieťa je 829,86€
5+ 151,37€

Oprávnená osoba je matka.
Otec len v prípade ak matka zomrela, dieťa mu bolo zverené alebo je po matke vyhlásené pátranie

andaluzia12
27. dec 2024

🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️ bože môj

gejb
27. dec 2024

@pipimonterova kde si sa to dočítala? Vieš sem dat link?

pipimonterova
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
pipimonterova
autor
27. dec 2024

@andaluzia12 to je uplne sialene vsak,opytat sa...som si zas dovolila

janai1
27. dec 2024

@pipimonterova no tak stačilo otvoriť stránku ministerstva a dočítala by si sa

pipimonterova
autor
27. dec 2024

@gejb no viem iba ze ked sa ti narodi prve dieta mas prispevok vyse 800e z uradu prace.Docitala som sa,ze aj pri tretom(niekde sa zas pise ze pri stvrtom)len som nevedela,ci sa to vztahuje cisto na matky.Moj muz bude mat prve dieta tak ma zaujimalo,ci by sa to nedalo uplatnit z jeho strany(akoze logicky preco nie no logika tu neak nefunguje)Tiez nechapem,preco pri druhom dietati je nula ale co uz.Reakcia Boze moj od pani pritomnej velmi pomohla ale aj taki su ludia,asi treba byt zo vsetkeho tak mudra ako ona..

pipimonterova
autor
27. dec 2024

@janai1 ja som sa docitala na stranke ministerstva ze prve a tretie dieta.Ty nechapes otazku?Ja chapem ze ten prispevok je,ja sa pytam ktory rodic si ho moze uplatnit.Uz to viem tak prosim zdrzat sa viac sprostych reakcii co a kde som si mala precitat...toto je uplne zbytocne forum,uz nenapisem ani bodku

janai1
27. dec 2024

@pipimonterova ty si riadne drzá ty kokos. To ty ideš vychovávať dieťa???
Navyše si ešte aj hnusná klamárka lebo aj to kto je oprávnená osoba by si sa tam dočítala. A určite na stránke ministerstva nepísali, že príspevok je len na 1. a 3. dieťa

Ty čo furt trepeš? 1-4. dieťa znamená, že príspevok je pre prvé, druhé, tretie a štvrté dieťa vo vyššej výške

nikha2809
27. dec 2024

@pipimonterova ten príspevok nieje na prvé a tretie dieťa, je na prvé až štvrté dieťa, takže aj teraz ho dostanes

pipimonterova
autor
27. dec 2024

@janai1 ok

pipimonterova
autor
27. dec 2024

@janai1 lenze ja som sa to opytala tu kto ma s tym osobnu skusenost...ako teraz neviem ale moze sa to?

pipimonterova
autor
27. dec 2024

@nikha2809 aha,ja som to pochopila ze na prve a stvrte dieta..Takze ten prispevok je 1,2,3,4 dieta tych vyse 800e a 5 dieta vyse 100e....uz tomu rozumiem,dakujem🙂

janai1
27. dec 2024

@pipimonterova si drzá a ľutujem, že som ti to hľadala a ešte si aj tak melieš svoje dosprosta

aurora33
27. dec 2024

@pipimonterova citanie s porozumením nič?

veronikaszabova
27. dec 2024

@pipimonterova fakt si nepochopila z toho, ze prve az stvrte dieta? 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣 Mna picne

pipimonterova
autor
27. dec 2024

@veronikaszabova ano🤣Som prepracovana🙂

sulejmanka
27. dec 2024

Oprávnená osoba je LEN matka, alebo ak matka zomrela a pod. tak otec. Dostáva sa na PRVÉ, DRUHÉ, TRETIE a ŠTVRTÉ dieťa. Nie na prvé a tretie. To nikde nepíšu.

pipimonterova
autor
27. dec 2024

@janai1 ja som prehliadla ten tvoj prvy prispevok,tvoju prvu reakciu,druhu som si precitala,o tom ministerstve.Prepac a dakujem za radu

leidin
Dnes o 01:50

Mne sa narodila plesen. V mojej hlave