Príspevok pri narodení dieťaťa

13. okt 2024

Ahojte prosím Vás, v septembri sa mi narodil synček, poslala som na urad všetky papiere všetko v poriadku. Už tento mesiac mi prišiel rodicovsky príspevok ale ten príspevok pri narodení neprišiel, myslite ze ešte príde, alebo mam volať na Urad prace ci niečo nesedí? Pri prvom dieťati mi to prišlo všetko spolu tak ss pýtam. Ďakujem

luciador
13. okt 2024

Na každú žiadosť je 30 dní,pri príspevku pri narodení dieťaťata je to 60 dní,im musí prísť všetko do systému, gynekológ, pediater, všetko elektronicky, niekedy za tým čakajú dlhšie, inokedy kratšie,ako kedy ktorí doktor pošle. Až keď toto majú v poriadku, až potom posielajú peniaze.

ajuga
13. okt 2024

Nie je nahodou podmienka, ze dieta sa musi dozit 28 dni? Bude ti kazdopadne vyplateny v 11/24. A tusim, ze do 40 dni musis obehat klby, zensku a obvodneho maleho. Oni posielaju potvrdenia na upsvar elektronicky. Aspon ja mam taku skusenost pri mojich klientkach.

luciador
13. okt 2024

@ajuga Niekedy tak bolo,ale už teraz nie.

petamich
13. okt 2024

@ajuga podmienka dozitia bola davno zrusena, rovnako ako to nikdy nebolo podmienene navstevou ortopeda a pod.

Autorka na spracovanie ziadosti maju 60 dni a musi ju elektronicky v systeme potvrdit pediater a gynekolog.

autor
13. okt 2024

Ďakujem kocky ja len som sa bála či náhodou som nieco nezabudla poslať

gaia14
13. okt 2024

Neposielas nic, len doktori. ak by im nieco chybalo budu ta kontaktovat, lebo niekedy mozu nieco zle odkliknut v porodnici napriklad.