Príspevok pri narodení dieťaťa

25. nov 2023

Ahojte, len informačne, do koľko dní / týždňov vám prišiel príspevok na účet od zúčastnenia sa slávnostného uvítanie deti do života?

ajuga
25. nov 2023

Akosi nechapem otazke. Vyplata prispevku pri narodeni dietata sa neviaze na slavnost uvitania do zivota

ajuga
25. nov 2023

Proste musis splnit tieto podmienky - musis mat vychodene vsetky poradne, nesmiet utiect z nemocnice, musis mat splnenu mavstevu ortopeda s klbikmi a musis ist na prehliadku po sestonedeli ku svojej gyneko. Dr to automaticky posielaju na upsvar a ten ti vyplaca v nasledujucom mesiaci, podla toho, ako stihnu uzavierky

nafka0483
25. nov 2023

Nezucastnili sme sa slavnosti uvitania do zivota.
O prispevok som poziadala a v najblizsom vyplatnom termine mi bol vyplatent. Myslim ze teraz sa to uz zmenilo a netreba ziadat, bude vyplateny automaticky.

S uvitanim do zivota to predsa nema vobec nic spolocne, to ti ako napadlo?

226lenka
25. nov 2023

Akosi nerozumiem otázke ani ja. Tak ako píšu dievčatá vyššie, príspevok pri narodení 830 eur nesúvisí s tým či ste boli alebo neboli na uvítani. Alebo máš na myslí príspevok, ktorý ti vyplatí obec v ktorej žijete keď sa zúčastnite uvitania deti do života?

lelelienka
25. nov 2023

@ajuga toto nie je pravda, prispevok mi vyplatili ovela skor ako sme boli na kontrole s klbikmi ci na kontrole po sestonedeli, ak teda myslime tzv. “kocikovne”

Myslim si vsak, ze autorka ma skor na mysli nie kocikovne, ale prispevok mestskej casti pri narodeni dietata, myslim si podla toho, ze pise o uvitani. Ani ten sa vsak neviaze na slavnostne uvitanie, ale podava sa on pisomna ziadost na mestskom urade.

autor
25. nov 2023
autor
25. nov 2023

@nafka0483 označujem ta ešte raz, lebo prvotne som to zle napísala

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
25. nov 2023

dobre... už som sa to dočítala.

lelelienka
25. nov 2023

@autorka tak ja som bola podat ziadost osobne a podmienka nebola ucast na uvitani…bud je to iny prispevok alebo to ma kazda obec inac

mirka17
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
nafka0483
25. nov 2023

Tak to sa musis informovat u vas na miestnom urade. Toto ma kazda obe.mc riesene po svojom 🤷‍♀️

ajuga
26. nov 2023

Autorka, tak to je o inom, skoda ze si nepridala foto hned v uvodnom prispevku. My sme nic take nedostavali, pri prvom dietati som ani nebola na uvitani...
@lelelienka pracujem s tym denno denne, tak viem ake su podmienky na vyplacanie. Dokonca nam chodia aj telefonaty z upsvar, aby sme matky upovedomili, ze im tieto vyssie spomenute prehliadky treba absolvovat. Potom im pozastavia vyplacanie prispevku, lebo nemaju dolozene potrebne papiere. Teda to nie je automaticky vyplacane

lelelienka
26. nov 2023

@ajuga prepac, ale asi nevies, alebo jednoducho mozu byt vynimky…”kocikovne” (tych cca 830€) mi prislo 27.9., klbiky sme mali nasledne a na kontrole u gyn som bola v novembri. Nic som nemusela dokladat ziadne papiere. Tak jedine ze sa nechapeme a hovoris o nejakom inom prispevku.

autor
27. nov 2023

@lelelienka súhlasím s vami, kočíkovne nie je viazané na klbiky.

autor
27. nov 2023

@ajuga vy si to pletiete, lebo ak správne čítam, píšete, že im pozastavia vyplácanie príspevku, ale kočíkovne je jednorazova dávka, nevypláca sa opakovane.

ailiba
27. nov 2023

Asi 3 mesiace po porode.