Príspevok pri narodení dieťaťa

22. feb 2023

Dobrý deň 31.12. sa mi narodil syn a vraveli že tento mesiac okolo 16.02. mi má prísť príspevok po narodení dieťaťa, ale ešte neprišiel . Je možné že mi prídu ešte potom druhom termíne kedy sa vyplácajú sociálne dávky?

klarissa25
22. feb 2023

Príspevok pri narodení dieťaťa vyplaca upsvar ten nemá 2 termíny....takže o mesiac

autor
22. feb 2023

@klarissa25 ale mne garantovala tam pani, keď som jej bola minútky týždeň zaniesť papiere od detského lekára, aby mi to bolo vyplatené, že mi to pošle ešte teraz . Tak neviem čo je na chybe

mpikusova
22. feb 2023

Ma aj mimoriadne terminy, hlavne kvoli RP a PpND, lebo to overuje systém. Prave dnes je mimoriadny termin, ak nepridu do konca tyzdna, asi by som potom volala na ÚP, co este chyba.

mamula20
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
mamula20
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
22. feb 2023

@mpikusova takže ešte počkať do konca týždňa na to majú čas? 🙂

autor
22. feb 2023

@mpikusova a ak sa smiem spýtať čo je pPnd?

mpikusova
22. feb 2023

Áno, ešte by som počkala, dnes išli peniaze, čiže zajtra, najneskôr v piatok by mali byť na účte. PpND=príspevok pri narodení dieťaťa.

autor
22. feb 2023

@mpikusova oki super ďakujem ti za odpoveď. Potom dám vedieť 🙂

61nika
16. aug 2023

Dobrý deň chcela by som sa opýtať mám trvalý pobyt na SVK aj dieťa, aj manžel. no malý sa mi narodil v zahraničí mám nárok na jednorazový príspevok? Dakujem

mpikusova
16. aug 2023

@61nika áno, ak trvalý pobyt, ak dohodu s gynekológom, so všeobecným lekárom, dieťa s pediatrom mate na Slovensku, chodili ste pravidelne na gynekologické prehliadky, tak nie je problém, prečo by ste nemali mať nárok.

mpikusova
16. aug 2023

@61nika ešte zdravotné poistenie na Slovensku.