Ahojte. Ake je presne znenie zakona o jednorazovom pridavku k prispevku na dieta? Na internete som nasla, ze je to pre deti z preveho az tretieho porodu. Nie pre prve az tretie dieta. To znamena, ze aj ked porodim stvrte dieta, ale je to treti porod, kedze 2. porod boli dvojicky, tak narok mam? Kto ma skusenost? Vdaka
Pri dvojickach je pripevok troska vyssi ale vzdy sa to berie ako jeden porod,teda mate tri porody,tri prispevky pri narodeni....ak je toto treti porod tak este mate narok na prispevok pri narodeni
@marllik je to tretí pôrod, je jedno koľko detí sa narodí naraz
napísať otázku na ministerstvo práce, soc. vecí a rodiny.
@9lf9 no ja si to nemyslím - teda myslím..
Radšej mať odpoveď teraz a 100 percentnú, ako sa potom prekvapiť... že sa riadia iným "výkladom zákona", metodickým usmernením apod. V takýchto prípadoch je lepšie mať to na papieri, keď sa napr. bude trena odvolávať proti 1. rozhodnutiu.
@jankali toto nie je na otázku, je to bežný prípad, pôrod je jeden, a je jedno koľko detí sa pri ňom narodí, v žiadosti sa len zapíšu všetky deti, v tomto prípade 2, a je tam jedna žiadosť , gynekológ tiež potvrdí koľko pôrodov bolo, tam nie je čo riešiť
ok
@evittam hej, to je pravda, ale aspon jej nim mozes zamavat pred nosom a potom sa inak snazia. Ale zatial ma pisomne vzdy do bodky presne informovali, co sa zial o ustnych informaciach povedat neda. Pekne som sa uz parkrat napalila, preto ja uz len pisem, ziadne diskusne navstevy.
dakujem vam vsetkym za reakcie . Urcite si to este pozistujem na urade, lebo tetusky mozu byt vselijake a niekedy ani zakon nepomoze, ked je uradnicka neochotna zistit ako sa veci maju. Ale aspon viem, ze moja uvaha nie je az tak trufala 🙂
marllik ako si dopadla s tym prispevkom? Prve mam dvojicky druhe dievcatko teraz cakam 4 mimi hm
Dakujem za info
Dostali sme ten zvyseny i na 4teho kedze to bol 3.porod.. tak sa hadam zakony zas nezmenili a dostanete i vy
myslim si ze narok na prispevok mas, ale takychto pripadov ako ty bude sakra malo, tak radsej skus prislusnu pani uradnicku, ta bude vediet presne 😉