Vie mi tu niekto povedat (hlavne niekto kto porodil dvojicky v roku 2014) ako je to s tym prispevkom??dostanem tych 830 eur na kazde babo alebo nie??uz som zufala..vsade pisu inak...dakujem.
Takze by to malo byt 2x830...no to mi odlahlo lebo inde mi napisali ze dostanem len 830 a tych 75..inak bolo by to riadne nespravodlive keby to druhe nedostane..dakujem potesili ste ma!!! 🙂
No mne je jasne ze to nebude bohvieco..ale tak hlavne ze dostane kazde dieta tych 830..ved kazde potrebuje rovnako vela toho a ja potrebujem kazde euro...ale teraz asi kazdy je na tom tak... 😒 aj vy mate dvojicky??
@erika1811
Ano, mame dvojicky-chlapcov. Ved hej, to jedno dieta potrebuje stale rovnako toho, ako to druhe (ci uz mlieka, ci plienky....) 😎
Ibaze rodicovsky príspevok bude 25 % na to druhe dieta- na jedno dostanes 203 € a na druhe len 51 €. To sa pytam, kde je spravodlivost v tomto state?? To druhe dvojca je neplnohodnotny obcan alebo ako?
len ciganky dostavaju na dvojicky 2x 203 eur, na kazdom urade im to uradnicky poradia. Da sa to tak, ze pri neplnoletej matke si jedno z dvojcat vezme do starostlivosti stara matka a beru rodickovsky prispevok obidve. Vedeli ste o tom?
@erika1811
tu to mas pekne zhrnute, aj sumy
http://www.upsvar.sk/socialne-veci-a-rodina-2/p...
Výška príspevku pri narodení dieťaťa je v súčasnosti 829,86 Eur ak ide o dieťa narodené z prvého až tretieho pôrodu, ktoré sa dožilo 28 dní...
Ak sa súčasne narodí viac detí, nárok na príspevok vzniká na každé dieťa. Suma príspevku pri súčasne narodených dvoch deťoch alebo viacerých deťoch, ktoré sa dožili 28 dní sa v tomto prípade na každé dieťa zvyšuje o sumu 75,69 Eur.