Ahoj chcela by som vediet blizsie info ako to vlastne funguje atd...AK mate neake info alebo niekto kto ten prispevok vyuziva dakujem za radu 😅 🙂
Aaj mno Oki vsak aj na urad som chcela ale furt mi nevida vas dakujem 🙂
@kaktusik007
O akú opatrovateľku sa jedná? Ak plánuješ zveriť svoje dieťatko vo veku do 3 rokov opatrovateľke, ktorá má za týmto účelom zriadenú živnosť, môžeš požiadať UPSVaR o preplatenie nákladov s touto starostlivosťou súvisiacich. Maximálna suma je 230 Eur . UPSVar-u predkladáš svoju pracovnú zmluvu ( resp. doklad, že si nastúpila do práce ),dohodu o opatrovaní dieťaťa, kópiu živnostenského listu opatrovateľa a každý mesiac pokladničný doklad alebo výpis z účtu so sumou, ktorú si skutočne na opateru vynaložila. Spätne Ti náklady budú preplatené.
Dobrý den.Ja ako opatovatelka so živnostou dávam mamičkám každý mesiac kopiu faktúry a kopiu príjmového dokladu.S týmito dokladmi mamička každý mesiac príde na úrad práce a ten jej následne preplatí sumu 230eur.
aku sumu musim zaplatit opatrovatelke , aby mi urad prace preplatil najvyssiu sumu, teda 230eur?
@vanda2012 aspon 230eur
K tejto teme: neviete ako je mozne mat opatrovatelku bez zivnosti? Ja by som si ju aj zamestnala, ale nenasla som nikde ci fyzicka osoba moze byt zamestnavatel 🙂
Na to sa treba jednoznačne opytat. Co sa tyka informácie o prispevku viac si môžete pozrieť na tomto linku: http://www.strazimdeti.sk/nieco-o-mne/#upsvar
hod si do googlu prispevok na starosltlivost o dieta - vyplaca urad prace, socialnych veci a rodiny
a potom aj tu vo fore je o tom kopec info, staci pohladat
@love232