Príspevok o starostlivost o dieťa a prídavky

vasjar
Včera o 05:46

Ahojte, ako to je? Chceme dať synčeka do jaslí a čítala som že je na to príspevok o starostlivost o dieťa (Max 280€). Ak o to požiadam, musím zrušiť rodicak? Dakujem

226lenka
Včera o 05:54

@vasjar buď rodičak, alebo príspevok na jasle. Nedá sa poberať aj aj.

e1i
Včera o 06:00

@vasjar ano,lepsie je mat rodicak. Tiez maly chodi do jasli a prispevok som neriesila

zuzinabila
Včera o 06:04

@vasjar ten prispevok sa ti vobec neoplati lebo by si musela zrusit rodicak.ja celkom nechapem tu davku preco ju nezrusia🙂 bola som pred casom na jednom seminari vtedajsieho ministra Krajniaka a sam vravel ze to pobera minimu rodicov

226lenka
Včera o 06:14

@vasjar a teda ten rodičovský sa oplatí, lebo je vyšší ako príspevok na jasle. Príspevok na jasle sa oplatil poberať pred rokmi, keď rodičovský bol okolo 200 eur. Mohli by ho už zrušiť

mamina7070
Včera o 06:19

ano bud alebo prispevok sa oplati len vo velmi specifickych pripadoch, pre teba je lepsie nechat si rodicak

vasjar
autor
Včera o 13:48

@zuzinabila veď tiež nerozumiem prečo to vlastne dávajú,keď to je určené iba pre deti do 3 rokov

veronikaszabova
Včera o 14:11

@vasjar pretoze kedysi bol RP nizsi. Preto zaviedli tento prispevok pre matky, ktore sli skorej do prace a deti sli do jasliciek, sukromnej skolky... Aby im preplatili naklady

zuzinabila
Včera o 15:44

@veronikaszabova jasné, to bolo kedysi🙂 dnes je to už inak a príspevok je vlastne k ničomu

zuzinabila
Včera o 15:45

@mamina7070 prosím, vieš mi napísať nejaký príklad? úprimne ma to zaujíma, lebo sem-tam niekedy o tom hovoríme medzi mamičkami a neviem vlastne logiku toho príspevku v dnešnej dobe.

mamina7070
Včera o 16:07

@zuzinabila
ak ma zena dve deti do troch rokov a umiestni obe k opatrovatelke/ do jasli tak ma narok na dva krat 280€ co prevysi sumu RP ak nepoberala materske o 215 € ak poberala materske rozdiel je nizsi aj je, pri dvojkach to plati len ak nepoberala materske ze je pozitivny rozdiel v prospech prispevku

zuzinabila
Včera o 17:41

@mamina7070 vdaka! a nevies nahodou co sa tyka napr. situacie ked dieta kvoli chorobe nejde do jasli cely mesiac a odpustia mu "skolne", dostane za dany mesiac ten prispevok napriek tomu? ci sa to nejako kontroluje?