Ahojte, ako to je? Chceme dať synčeka do jaslí a čítala som že je na to príspevok o starostlivost o dieťa (Max 280€). Ak o to požiadam, musím zrušiť rodicak? Dakujem
@vasjar ten prispevok sa ti vobec neoplati lebo by si musela zrusit rodicak.ja celkom nechapem tu davku preco ju nezrusia🙂 bola som pred casom na jednom seminari vtedajsieho ministra Krajniaka a sam vravel ze to pobera minimu rodicov
ano bud alebo prispevok sa oplati len vo velmi specifickych pripadoch, pre teba je lepsie nechat si rodicak
@zuzinabila veď tiež nerozumiem prečo to vlastne dávajú,keď to je určené iba pre deti do 3 rokov
@vasjar pretoze kedysi bol RP nizsi. Preto zaviedli tento prispevok pre matky, ktore sli skorej do prace a deti sli do jasliciek, sukromnej skolky... Aby im preplatili naklady
@veronikaszabova jasné, to bolo kedysi🙂 dnes je to už inak a príspevok je vlastne k ničomu
@mamina7070 prosím, vieš mi napísať nejaký príklad? úprimne ma to zaujíma, lebo sem-tam niekedy o tom hovoríme medzi mamičkami a neviem vlastne logiku toho príspevku v dnešnej dobe.
@zuzinabila
ak ma zena dve deti do troch rokov a umiestni obe k opatrovatelke/ do jasli tak ma narok na dva krat 280€ co prevysi sumu RP ak nepoberala materske o 215 € ak poberala materske rozdiel je nizsi aj je, pri dvojkach to plati len ak nepoberala materske ze je pozitivny rozdiel v prospech prispevku
@mamina7070 vdaka! a nevies nahodou co sa tyka napr. situacie ked dieta kvoli chorobe nejde do jasli cely mesiac a odpustia mu "skolne", dostane za dany mesiac ten prispevok napriek tomu? ci sa to nejako kontroluje?
@vasjar buď rodičak, alebo príspevok na jasle. Nedá sa poberať aj aj.