Ahojte žienky. Dávali ste si žiadosť na príspevok na starostlivosť na staršie dieťa, ktoré ešte nedovrsilo 3 roky a narodilo sa vám ďalšie? Momentálne čakám bábo, starší syn má len rok. Som na RP a koncom decembra nastupujem znova na materskú. Viete mi poradiť či o tento príspevok môžem požiadať už vtedy keď nastupujem na materskú? Či sa bude vyplácať aj počas tých 6 týždňov čo budem tehotná ale už na materskej. Alebo sa vypláca len za 6 týždňov čo sa narodí druhé bábo. Lebo niekto mi vraví tak a niekto opak. Máte s tým skúsenosť?
@domka222 super tak to budem riešiť rovnako. Tiež mi bude treba zrušiť rodičovský keď budem znova na materskej. Tak aspoň že sa to dá všetko naraz. 🙂 A ešte sa ta chcem opýtať, mala si nástup na materskú a rušenie rodicaku v jednom mesiaci? Dostala si rodicak za celý mesiac plus materská podľa dní od nástupu? Lebo keď som končila materskú u synčeka, to bolo v strede mesiaca tak som dostala potom za ten mesiac ešte cely rodicak. Tak či to je aj obrátene takto.
Neviete či o tento príspevok môžem požiadať aj spätne ? (2 mesiace po pôrode).
@paulakolla áno, až 6 mesiacov spätne sa dá požiadať
@hzuzana92 ďakujem 🙂, aj som už poriešila
Požiadať oň môžeš až keď sa narodí druhé. Ja idem tiež vybavovať po pôrode. Musíš doložiť rodný list druhého dieťaťa