Prosím Vás viete mi poradiť.
Som zamestnaná a chcem vybaviť príspevok na starostlivosť o dieťa na dcérku ktorá chodí do sukromných jasli. Avšak v januari nastupujem na matersku kedze som tehotná. Aj ked uz budem na materske ma narok na ten prispevok? ci to mam vybavit radsej na manzel? alebo to mi nepomoze?
Ako to je vlastne?
Dakujem za rady?
@veronikaszabova to je blbost
Prosim vas vedeli by ste aj mne pomoct co mam robit ? Rodicovska mi konci po dovrseni dcerinych 3 narodenin a to 4.12.2019 lenze ja mam dalsi termin porodu 26.1.2020 a mam tam 2 tyzdne ktore su hluche. Od 4.12. 2019 Do 26.1. 2020. Este ma napadlo keby som sla na matersku 8 tyzdnov pred porodom by to sedelo nie ? Dakujem pekne
@lianka123 @mrsulka zabudla si dodať , že síce môže subežne poberat do 6 týždnov, ale maximalne do 3 rokov veku dietata. Napr. mne sa narodil syn v oktobri a moje dcéry mali3 roky až v decembri, takže som to splnala, ak by mali 3 roky v oktobri ako sa syn narodil, tak vtedy nie. A nezastavia ti to automaticky, oni ti to pošlu naraz v jednej dávke.
@mrsulka ja som skôr narazala na situáciu trošku inu. Príspevok na starostlivost o dieta nesluži len na to, ak dáme dieta mladšie ako 3 roky do sukromnej škôlky a chceme preplatiť naklady za škôlku, ale aj na to , že ak sa ti narodí druhé dieta a to prvé nemá ešte tri roky, tak si môžem požiadať o tento príspevok ktorý môžeš poberať max. do 6 týždnov od narodenia druhého. Bez dokladovania je to asi 41 € na mesiac, čiže ak do 6 týždnov od narodenia to prvé dieta nemá ešte tri roky bude ti vyplatených okolo 80 €, . Ako uvádzam, mne sa narodil syn v oktobri, a dcéry (dvojičky) nemali ešte v tom čase 3 roky, su decembrové. Takže som splnala podmienku 6 týždnov. Bolo mi vyplatených 2x80 € jednorazovo - berie sa to ako "mala finančná pomoc od štátu" Ak by boli novembrové, tak nesplnam podmienku 6 týždnov, a dostanem iba po 1 x 40 € . a preto som uvádzala že iba to 3 rokov veku dietata. Neviem či je to zrozumitelne ale už sa v tom strácam.
Ahojte, aj je na to nejake tlacivo? Alebo je to automatika....nejako som sa stratila...mne sa druhy narodi teraz vo februari a starsi ma tri v marci tohto roku..tak si to chcem este za ten jeden mesiac vybavit. Len na urade prace mi vravi ze to na mestskom mi daju tlacivo a na mestskom ze to riesi urad prace...
@mrsulka prispevok na jasle nemozes poberat, ked budes na MP.
Prehodenie na muza ti nepomoze.