Chcela by som vas poprosit o radu...Chcela by som nastupit do prace s tym,ze sa mi o dieta bude starat svokra. Prosim vas ma narok na nejaky prispevok na starostlivost.Dakujem
Co ja viem, svokra nebude mat narok na prispevok na starostlivost
Dakujem za odpovede a ak vam mam pravdu povedat aj som si to myslela.. este raz dakujem 😉
Ahojte mám malú 2r.2m na ktorú poberám rodičovský príspevok a nastupujem do prace. Potrebujem ju dať do jaslí a chcem žiadať o príspevok na starostlivosť ,ale potrebujem ju dať do jaslí iba na 4a 5 mesiac lebo od 1.6 mamdoma mamku ktorá sa mi o ňu bude starať až do septembra kedy nastupuje do škôlky kde mi ju teraz nechcú zobrať.ten príspevok sa dá potom zrušiť a prihlásiť sa naspäť na rodičak ? Aj keď budem zamestnaná? Ďakujem
@domka4 ahoj, ano neskor pozes poziadat o zrusenie poberania prispevku na starostlivost a znovu poziadas o rodicovsky prispevok, ten ti bude vyplacany do 3roku zivota dietata.
@darina1952 aj keď budem naďalej pracovať? Ďakujem
@domka4 ano, narok sa vztahuje na dieta do jeho 3 rokov bez ohladu na to ci si doma alebo nie.
@darina1952 vidim ze sa vyznas, mam otazku teraz pracujem a je nam vyplacany prispevok na opatrovanie kedze dcera ma 1,5 rokov a chodi do sukr. jasli. Na dalsiu matersku nastupim 2. novembra. Bude mi patrit prispevok este za november? ci posledny dostanem za oktober, kedze v novembri buem pracovat len 2 dni? Vdaka
@sadika tak to neviem ako by bolo s tým príspevkom. Zavolaj na úrad práce pod ktorý patríš a opýtaj sa. 🙂
@jeana3018 ahoj, na príspevok na starostlivosť o dieťa máš nárok len ak dáš dieťa do jaslí alebo sa ti o dieťa bude starať opatrovateľka so živnosťou (na faktúru). Ak svokra takúto živnosť nemá, tak ti príspevok nedajú. A aj keď ti schvália príspevok na dieťa (napríklad na tie jasle), tak automaticky úrad pozastavuje vyplácanie rodičovského príspevku. Nemôžeš naraz poberať aj rodičovský príspevok aj príspevok na starostlivosť - vždy môžeš mať len jeden druh dávky. Tak ak chceš "niečo" svokre za stráženie dieťaťa dať, nič ti nebráni v tom, aby si jej dala svoj rodičovský príspevok, ktorý ti ostáva aj po nastúpení do práce až do 3rokov veku dieťaťa.