Príspevok na starostlivosť o dieťa

puppylover
8. feb 2024

Dobry den, vobec sa nevyznam v problematike preto sa pytam. Je mozne za manzel je na materskej s jednym mladsim dietatom, ja idem do prace (aj ked z domu) a poberala by som prispevok na starostlivost o starsie dieta? Obidve su deti do 3 rokov. Ja mam normalnu pracovnu zmluvu a starsie dieta chceme pomaly pripravovat na skolku preto ide na par hodin do jasli, tak ci je vobec mozne, dostat na to nejaku sumu, dakujem.

trgypadl
8. feb 2024

Ved do 3 rokov mas rodicak

mondolina
8. feb 2024

@puppylover
aký príspevok myslíš?

luliu
8. feb 2024

@trgypadl nemôžu poberať materskú a rodicak sucasne

luliu
8. feb 2024

@puppylover nie, na staršie dieťa nemáš nárok na žiaden príspevok, len rodinné prídavky, nemyslím to v zlom, ale nechcela by si veľa?

trgypadl
8. feb 2024

@luliu dakujem za pripomenutie🤦‍♀️skleroza neboli.

zojanka
8. feb 2024

@puppylover nie, nedá sa

sims122
8. feb 2024

@puppylover nemôžeš kombinovať materskú a rodičak ani materskú a príspevok na starostlivosť o dieťa. Je len výnimka: s mladším na materskej a príspevok na starostlivosť na staršie do veku 6 týždňov novorodenca

puppylover
autor
8. feb 2024

@zojanka dakujem pekne

puppylover
autor
8. feb 2024

@sims122 dakujem pekne za odpoved 🙂

puppylover
autor
8. feb 2024

@luliu vdaka, nejde o to ci by som chcela ci nechcela vela :D ja sa len informujem na co mam narok aby sme boli v obraze, lebo na uradoch sa malokedy dozvies na co mas vlastne narok

puppylover
autor
8. feb 2024

@mondolina prispevok, ked sa o dieta do troch rokov niekto napriklad stara, alebo je v sukromnej skolke pripadne jasliach

luliu
8. feb 2024

@puppylover ten príspevok je náhrada za RP a keďže poberate materskú, nemôžete poberať ani RP ani tento príspevok