Dobry den, vobec sa nevyznam v problematike preto sa pytam. Je mozne za manzel je na materskej s jednym mladsim dietatom, ja idem do prace (aj ked z domu) a poberala by som prispevok na starostlivost o starsie dieta? Obidve su deti do 3 rokov. Ja mam normalnu pracovnu zmluvu a starsie dieta chceme pomaly pripravovat na skolku preto ide na par hodin do jasli, tak ci je vobec mozne, dostat na to nejaku sumu, dakujem.
@puppylover
aký príspevok myslíš?
@puppylover nie, na staršie dieťa nemáš nárok na žiaden príspevok, len rodinné prídavky, nemyslím to v zlom, ale nechcela by si veľa?
@puppylover nie, nedá sa
@puppylover nemôžeš kombinovať materskú a rodičak ani materskú a príspevok na starostlivosť o dieťa. Je len výnimka: s mladším na materskej a príspevok na starostlivosť na staršie do veku 6 týždňov novorodenca
@zojanka dakujem pekne
@sims122 dakujem pekne za odpoved 🙂
@luliu vdaka, nejde o to ci by som chcela ci nechcela vela :D ja sa len informujem na co mam narok aby sme boli v obraze, lebo na uradoch sa malokedy dozvies na co mas vlastne narok
@mondolina prispevok, ked sa o dieta do troch rokov niekto napriklad stara, alebo je v sukromnej skolke pripadne jasliach
@puppylover ten príspevok je náhrada za RP a keďže poberate materskú, nemôžete poberať ani RP ani tento príspevok
Ved do 3 rokov mas rodicak