Mam 2 ročne dieta a ide do skolky,ja idem brigadovat. Mozem požiadat o prispevok na skolku a dostanem aj matersk?.
takze ak by som dala malu ked bude mat 2rocky do skolky a ja nastupim do prace aj tak mam narok do 3rokov na rodicak,dakujem
Baby, ako je to s prispevkom, ak by som nemala zamestnanie, tzn. ukoncim RD skor ako ma dieta 3 roky, ale budem si hladat zamestnanie? Viem, ze RD vtedy zrusim, kedze suma je o kusok nizsia. Len by som chcela vediet, ci je pre tento prispevok podmienka byt zamestnany?
@henushka ano podmienkou je prijem .. takze normalne ostanes poberat RP do dovrsenia troch rokov dietata...
@maznacik007 Dakujem, myslela som, ze to je inak, ale jedna znama ma na to upozornila. Tak dakujem za radu.
Kocky, mohla by som poprosit viac info o prispevku na skolku??? nejak tak "sedlacky" napisat, netreba mi paragrafy 😀
/zvazujeme prelozit deti do sukromnej, preto ma to zaujima.....deti maju 4,5; 3; 2 / 😉 DAKUJEM
@katren tak mala by si narok iba na jeden príspevok na to najmladsie dieta do dovrsenia jeho troch rokov
vyska prispevku je 230 EUR ale to je maximalna /daju ti v podstate naklady na skolku ale bez stravného / a zaroven stracas narok na vyplatu Rodicovskeho prispevku
plus musis byt zamestnana alebo studovat na skole ale na dennej forme studia....
tak zvaz ci sa ti to vôbec oplati... /ten rozdiel medzi príspevkom a RP kde nedokladujes nic a poberas do troch rokov veku dietata aj ked ho das do skolky
@maznacik007 dakujem, je to super napisane, pomohla si mi 🙂
ahojte chcem sa opytat ak dam syna do skolky a s dcerou budem na rodicovskej tak mam narok iba bud na rodicovsku alebo iba na prispevok na skolku? na oba prispevky narok nemam ?
@brady1 nie 😉 bud rodicak alebo prispevok