Ahojte, chcela by som sa opytat, ci mate niektora skusenost s príspevkom na opatrovanie dieťaťa. Je teraz mnoho clankov, kde pisu ze ak sa starate o 3 deti do 3 rokov na zivnost, mozete si privyrobit. Máme dvojičky. Kedze pri dvojickach je len jeden rodicovsky prispevok, urcite by sa viac oplatilo zalozit si zivnost a poberat max 2x280€ a starat sa este o jedno dietatko. Mate s tym niektora skusenosti? Dá sa ak budem živnostník vlastne starať o svoje deti ?
Vdaka
prispevok na starostlivost
ale pokial viem, nie, neda sa to, ze sama svoje
@solinkarka https://dennik.hnonline.sk/381043-opatrovat-det...
tento je jasnejsi
Ja vazne neviem, pytam sa len ci ma s tym niekto skusenost.
@lucieel sama so sebou/manzelom je kravina, stat nie je taky blby, aby ti platil za opatrovanie tvojho dietata. to by si musela vziat ine dieta domov. co sa tyka tej zivnosti - ako pisu v clanku - kamoska takto sla do roboty a prispevok na opatrovanie poberal stary otec, co mal zivnost.
Kedysi pred pár rokmi tak babka živnosť mala a starala sa o vnúčatá dvojičky. Vtedy to tak šlo. Akurát ty budeš musieť byť asi niekde vedená, to už neviem ako mali doriešené...
@lavender21 babka ano. Ale nie manzel
https://www.ta3.com/clanok/1114490/domace-opatr...
skuste toto pozriet. Kedze hovoria ze mozu mamicky na rodicovskej dovolenke dostat az 840eur na tri deti, rataju v tom aj jej vlastne.
@lucieel ty sa ale nemozes starat sama sebe o dieta a platit si za to. detto manzelovi/manzel tebe. ved to logika nepusti.
ak mas pochybnost, napis poslankyni Simone Petrik, ona pripomienkovala jaslickovy zakon a ona tuto temu domaceho opatrovania tlaci von, aby o nej ludia vedeli. aktivne komunikuje aj na FB.
https://najmama.aktuality.sk/clanok/256314/ako-...
z clanku:
- momentálne si takto pri vlastnom dieťati môžete privyrobiť až 560 eur mesačne, ak sa postaráte o ďalšie dve deti. Môže to byť až 840 eur, ak nemáte vlastné deti a vezmete si do opatery deti tri,
- táto možnosť je tu pre rodičov, čo už s dieťaťom doma sú a chcú sa starať napríklad o deti kamarátky, alebo pre starých rodičov, ktorí majú viac vnúčat a tiež pre každého, kto chce opatrovať a splní podmienky
ja rozumiem, ze premyslal, ako si pomoct, ale musis uznat, ze to nemoze na urade prejst.
Dakujem moc za radu, skusim napisat. Mne by zas prislo na hlavu celkom postavene, ze ja ako opatrovatelka by som sa starala o 3 cudzie deti a svoje by som dala inej opatrovatelke.
@lucieel ale ved o svoje sa staras popri tych cudzich. tam vo vyklade pisu, ze bud matka popri RD, (to je 2plus 1 svoje) alebo babka dedko hocikto (to je 3 plus teda nula svoje) okrem toho od noveho roku mozes mat v skupine 4 deti.
keby to slo tvojou logikou, tak kazda jedna ideme na zivnost a starame sa o svoje dieta za 280. lebo pocet deti v skupine moze byt aj 1. vravim - kamoskin otec mal takto vnuka na zivnost.
inac ta poslankyna je ochotna, mam s nou pozitivnu skusenost, tak sa jej v poho ozvi.
Ahojte hľadám buď profesionalnych rodičov alebo niekoho na opatrovanie mojho syna prosim poradte mi ďakujem je to surne
Co ma spolocne zivnost s RP?