Ahojte,aká je výška príspevku na jasle v prípade,ze je tam dieťa len doobedu?
To je jedno ci je tam cely den, alebo len doobedu
Moze by len na pol dna ale preplatia oba kolko zaplatis cize musis pocitat kolko ty zaplatis na poldna,vacsinou ten rodicak je vacsi ako poldenna starostlivost takze sa oplati ponechat rodicak,ale mama musi mat plny uvazok nie polovicny
@wewuliatko174 mama moze byt dokonca aj len na dohodu.. ..ziadneze iba na plny uvazok
@majusqa77 ja som poberala prispevok a povedali ze musim mat plny uvazok tak neviem
@wewuliatko174 majusqa77 má pravdu, je to príspevok pre rodiča ktorý pracuje alebo študuje dennou formou ( pripravuje sa na výkon povolania) ale nikde sa nehovorí na akú zmluvu má pracovať.
Neviem mne pred tromi rokmi riešili, že musela byť predložená kópia pracovnej zmluvy na plný úväzok ináč by ho neschvalili
V zakone sa pise ze ziadatel musi byt z prac.cinnost povinne dochodkovo poisteny...nie je tam nic o forme uvazku..tj. Moze byt PZ, dohoda s pravidelnym prijmom a tiez zsco s platenim odvodov do soc.poistovne.
V zmluve s jaslami je pisana suma za celodennu aj poldennu dochadzku a na zaklade toho na aku je dieta prijate sa preplaca nax.do vysky 280e
Baby ako to je v pripade, ze ja beriem rodicak, chcem ist na par hodin robit, max 10 tyzdenne, daju mi tiez na jasle ?dobre to chapem? Aby sa mi nestalo, ze mi to nedaju (nakolko maju na vyjadrenie 30 dni), nastupim do prace, zrusim rodicak a budem musiet potom zaplatit zo svojho 300 eur 😐
@danielka1711 pokial je to zamestnanie z ktoreho bude platene povinne dochodkove poistenie tak narok je.
Mne sa zdá ze 280 € ale to je asi na celý deň... :/