Príspevok na externé štúdium pre slobodnú mamičku

domcii69
26. apr 2021

Ahojte som slobodná mamička ročnej dcérky...chcem sa vrátiť do školy formou externého štúdia. Mám nárok aj na nijaký príspevok na štúdium? Ďakujem.

mogaa
26. apr 2021

@domcii69 nie, veď poberáš RP

domcii69
autor
26. apr 2021

@mogaa áno len škola na ktorú chcem ísť má 90€ štúdium doplatok tak ma zaujímalo či sa to dá nijak pokryť príspevkom

sonnenshein
26. apr 2021

@domcii69 Skus prospechove stipko

nafka0483
26. apr 2021

@domcii69 Nie, ako pises nijak sa to neda. Chcela si sa asi spytat ci sa to nejak neda.
Neexistuje prispevok urceny pre matky na RD, ktore sa rozhodli externe studovat.
Mozes to pokryt z tych penazi, ktore mas na bezne zivobytie, alebo z vyzivneho od otca dietata, v pripade, ze po zabezpeceni vsetkeho pre dieta ti z neho este zvysi a uz nevies na co ho minut.
Pripadne skus priamo v skole - prospechove stipendium, socialne stipendium a pod., le pozeraj poriadne podmienky, ake podmienky su pre externistov. Este mozes skusit napisat ziadost o odpustenie skolenho - v odovodnenych pripadoch k tomu skola moze pristupit.

diewcatqoo
26. apr 2021

@domcii69 ano, mas narok na nijaky prispevok 🙂

makova333
26. apr 2021

Pri externom studiu nemas narok na ziadny prispevok. Je to studium popri zamestnani, takze jedine sa zamestnat.

landsmanka
26. apr 2021

@domcii69 nie na nic take narok nemas ani neviem, ze by nejaky taky prispevok ponukali

chrumka120
26. apr 2021

@domcii69 nemas nárok absolútne na nič, to iste aj keby si nepoberala RP

rawmamka
26. apr 2021

@domcii69 Ahoj, žiadny príspevok na externé štúdium neexistuje, ani keď si slobodná mamina s dieťaťom. Možno existuje aj v externej forme prospechové štipendium, ak študent dosahuje vynikajúce výsledky, skús si pozrieť na webovej stránke tvojej školy, aké sú podmienky a pre koho je určené, viem, že pre denných študentov určite, ale externí študenti sú pre školu práveže jedným zo zdrojov financií.

chrumka120
26. apr 2021

A dokonca pri externom štúdiu ani na prospechové štipendium aj keby si priam s červeným diplomom skončila

ibrunova
26. apr 2021

Nerozmýšľala si nad denným?

loginexistuje
26. apr 2021

ide o strednu alebo vysoku skolu ? pri externom sa neda pocitat s prospechovym stipendiom (a uz vôbec nie pri strednej skole) mozno skor socialne ale kedze mas RP tak to tiez pada ...
skor by som sla cestou pokusit sa zvysit vyzivne od otca dietata ...

chrumka120
26. apr 2021

Ale ešte ma napadlo, že niektoré školy dávajú úľavy na tom poplatku rodičom na RD, ale to je len podľa toho ako si to oni určia, treba sa u nich informovať, pozrieť si stránku, ale žiadny všeobecne určený príspevok nie je

nafka0483
26. apr 2021

@loginexistuje Lenze ako zdovodni, ze ziada vyssie vyzivne? Ze ona chce ist extrne studovat? Vyzivne zohladnuje potreby dietata, ak sa jej opravnene nezvysili naklady na dieta a vyrazne sa nezvysila otcova zivotna uroven, tak nemoze ziadat zvysenie kvoli tomu, ze ona ma viac vydavkov kvoli svojmu externemu studiu.

Riesenim je ist do prace a na externe studium si zarobit.

lindous
26. apr 2021

Neviem na akú školu sa chystáš, ale UK má v školskom poriadku dôvody, na základe ktorých si môžeš podať žiadosť o zníženie/odpustenie školného.. Dá sa to aj v prípade externého štúdia, myslím, že tam je pravdepodobnosť, že ti to prejde nižšia ako keď predlžuješ denné, ale za pokus to stojí 😊 jedným z tych dôvodov je aj, že ak má študent do 25 rokov dieťa do 3 rokov

nafka0483
26. apr 2021

@lindous Pise o RP, takze pravdepodobne je na Slovensku ;)

lindous
26. apr 2021

@nafka0483 UK som myslela Univerzitu Komenského 🙂

nafka0483
26. apr 2021

@lindous 😅 😅 omg, to som uplne zle pochopila :D :D