Ahojte,chcela by som sa spýtať ktorá v tom chodíte alebo máte dvojičky .. Koľko ste dostali príspevok a prídavok na dvojičky ? ..berie sa to ako pri jednom dieťati ? ...
ja mám dvojičky, príspevok pri narodení je 1811 € - t. z. ako píše vyššie 829,86+75,69 ale krát 2 čiže 1811 €. na jedno dieta je normálne 829,86, tým že máš dvojičky tak sa to zvyšuje o tých 75,69 ale na jedno dieta. čiže každé dieta dostane 905,55, a nie že jedno dieta dostane 829,86 a druhé 75,69. dúfam že som to napísala zrozumiteľne
@1cimina1 ešte tolko, že na soc.poistovnu po pôrode treba oznámiť rodné čísla oboch detí, aby ti uznali nárok na materské 42týždnov (bežne je 34), tj. možno by som napísala aj list, že oznamujem rodné čisla dieti+príloha kopie RL.-- teda ak si tak už neurobila.
K prihláške na dôch.poistenie (pri nástupe na RD, ak ti trvá prac.pomer) stačí vraj jeden RL, aspon podla info tu na koníku.
@mirka17 ahojky...urcite je to tak?naozja si dostala az tolko?dakujem za info, Maria
@maruskamolny áno presne toľko som dostala, a ináč ani nemôžeš dostať tak je to v zákone. jedine že by sa zvyšovalo 🙂
@mirka17 dakujem pekne za infosku🙂
Baby co ste ziadali o prispevok po 1.1.2016 kolko ste dostali vyplatene ? Tych 900 eur cca. ci krat dva? Vsade pisu inak... Dakujem.
Rodičovský príspevok je štátna sociálna dávka, ktorú vypláca Úrad práce, sociálnych vecí a rodiny. čiže rodíčák každý mesiac
Výška dávky: 203,20 eur mesačne, rodič dvojičiek dostane 254 eur mesačne, rodič trojičiek 304,80 eur mesačne. Táto suma bude aktuálna aj v roku 2016.
a potom je
Príspevok pri narodení dieťaťa je jednorazová štátna sociálna dávka
Suma príspevku pre dvojičky a viac súčasne narodených detí:
suma príspevku (829,86 eur, resp. 151,37 eur) sa zvyšuje o 75,69 eura na každé dieťa, ktoré sa dožilo najmenej 28 dní
151 ečok myslia ak je to štvrté narodené dieta čiže od štvrtého
čiže nie KRAT dva ale PLUS 829,86 + 75,69 €
to že máš všetko krát dva to štát nezaujíma žial je to smutné ale je to tak
blbo som to napísala plus
čiže 829+75 a toto na každé dieta ale pri dvojičkách je tých 75 ečok nič
mám napísané v prvej vete na každé dieta 🙂 🙂 🙂 🙂
vdaka za odpovede 🙂 , dufam teda ze to vyplatia dvojmo ked uz ten rodicak je len 254 eur na dve deti to je smiesne, co uz.
@1cimina1 príspevok pri narodení dvojičiek je 829,86€ + 75,69€ čiže spolu 905,55€. Nárok sa uplatňuje ak sa deti dožijú 28 dní a viac. Rodinné prídavky sú na jedno dieťa 23,52€ čiže na dvojičky je suma 47,04€ mesačne. Po materskej prejdeš na rodičovský príspevok, ktorý je mesačne pri dvojičkách 254€.