Dobrý den, rada by som sa spytala, poskytuje sa slobodnym matka prispevok na dieťa, ktore bude navštevovať MŠ? Ďakujem.
Pozor zavisi od typu skolky ak je statna tak prispevok je max 80 EUR do vysky preukazatelnych nakladov, tam sa lepsie oplati ponechat si RP.
obmedzene vekom 3 rokov dietata a nezalezi na statuse matky /ci je slobodna, osamela, vydata, rozvedena/
este sa mozes skusit informovat u zriadovatela skolky (mesto, obec), ci je nejaka ulava od poplatku za skolku a za akych podmienok (ak si napr. nezamestnana)
Dobrý deň,ja by som sa chcela spýtať či neprídem o rodičovský príspevok, keď dám do škôlky na celý deň dieťa ktoré nemá ešte 3 roky? Ďakujem
@viktoria2013 nie štát prispieva rovnako všetkým matkám, ktorých deti navštevujú predškolské zariadenie max. do výšky 280€ zdokladovaných výdavkov bez stravy (tú si hradí rodič sám) do dovŕšenia troch rokov dieťaťa. Pokiaľ ti dieťa navštevuje štátnu škôlku a platíš napr. poplatok 25€ - štát ti preplatí len 25€ - je lepšie si v tom prípade ponechať rodičovský príspevok a nežiadať o príspevok na starostlivosť. Ak máš dieťa staršie ako tri roky náklady na škôlku si hradíš z vlastného - ostatne dieťa má otca a pri zvýšení výdavkov na dieťa si žiadaj o zvýšenie výživného kde súd vezme do úvahy, že musí vo výživnom počítať aj s prispením na škôlku či krúžky. Jediné na čo máš ako osamelá matka (pozor slobodná je niečo iné - slobodná môže žiť s otcom dieťaťa, osamelá žije sama) je prednostné umiestnenie dieťaťa do škôlky keďže si samoživiteľka.