Príspevok na dieťa, keď ide do súkromnej škôlky

anikazia
30. okt 2015

Ahojte, je tu nejaka mamina z BA ktora riesila nastup dietat do sukromnej skolky a ona isla pracovat skor ako dieta dovrsilo 3 roky?
Maly mi uz chodi mesiac do skolky sukromnej a ja od pondelka nastupujem do novej prace. Vedeli b ste mi poradit kde mam vybavit ten prispevok na starostlivost o dieta a co vsetko k tomu potrebujem? A ked to zacnem riesit buduci tyden tak mi zaplatia aj cely november? Ci ako to funguje. Dakujem velmi pekne za rady.

zuzik307
30. okt 2015

@anikazia najskor musis na UPSVAR napisat ziadost o odnatie rodicovskeho prispevku...potom vypises ziadost, ktoru najdes tu /su tam uvedene aj doklady, ktore potrebujes/: http://www.employment.gov.sk/sk/rodina-socialna...

belllinka
30. okt 2015

@anikazia ano, najprv si vybav to odnatie rodicaku a potom zavolaj na Upvasr na Vazovovu a teta ti mailom posle podrobne napisane co vsetko potrebujes na vybavenie prispevku, potom uz iba so vsetkymi dokladmi prides na Vazovovu.

pe
1. nov 2015

@anikazia a neboj sa urad vyplaca az pol roka dozadu od vzniku naroku, ale tak radsej si to nenechavat na poslednu chvilu, vsade som natrafila na velmi zlatych a ochotnych ludi, takze to vybavovanie, aj ked je narocnejsiue na doklady, aspon nie je az take hrozne 🙂