Príspevok na dieťa. Aké kritériá musím spĺňať?

tina610
6. feb 2009

Ahojte! Neviete za akych podmienok sa da ziskat prispevok na dieta? /je to 640,-Sk/ + som este citala aj o pridavku k tomuto prispevku na dieta vo vyske 300,-Sk - len neviem, ake kriteria na to musim splnat. Ostatne prispevky su mi jasne: 4.560,-Sk prispevok pri narodeni dietata, 20.440,-Sk dalsi prispevok pri narodeni dietata /az po 28 dnoch zivota dietatka/ a rodicovsky prispevok 4.780,-Sk. Len ci nie je este nejaka moznost ziskat dalsie peniazky 🙂 Pri tej "almuznej" - materskej!

jaduska
6. feb 2009

tina - tých 640 Sk to sú rodinné prídavky, treba si dať žiadosť hneď po narodení dieťaťa na ÚPSVaR. Tých 300 Sk si už nepamätám, aké sú podmienky a iné peniažky - jedine žeby si bola v hmotnej núdzi a podobne.

vivere
6. feb 2009

baby,
a nakopirujte si tie rodne listy deticiek a najlepsie aj obcianske preukazy a karticky s cislom uctu a vezmite so sebou aj originaly kvoli overeniu spravnosti udajov, urcite vybavite na urade rychlejsie 😉

tina610
autor
6. feb 2009

Dik Jaduska! /ako promtne reagujes 🙂 / A na ne mam narok, aj ked som vydata, /teda nie som slobodnou matkou, ani v hmotnej nudzi/ a manzel vcelku slusne zaraba? Nie je to ohranicene nejakou vyskou prijmu mesacne? Dakujem za info!

jaduska
6. feb 2009

Na rodinné prídavky má nárok každý, bez ohľadu na príjem a sociálnu situáciu. Voľakedy dávno to bolo stupňované podľa príjmu, ale potom to zjednotili. Zároveň si manžel môže po narodení dieťatka uplatňovať daňový bonus -tam je to ohraničené zdola - musí byť príjem minimálne polovica mzdy, zhora to obmedzené nie je.