Ahojte mamičky mam otazku,syn sa mi teraz narodil 28.10 a včera som bola odovzdat papiere-žiadost na prispevok pri narodeni a pridavky. Viem ze peniaze puštaju 10 teho dna v mesiaci,ja dostavam na ucet tak ze okolo 14 teho. Tymto sa chcem opytat ci je mozne ze ich dostanem este teraz v decembri alebo az v novom roku januari. Pri prvom synovi si to uz nepametam ako to prislo. Dakujem za kazdu odpoved
@katykat ano ano všetko aj od mojho gynekologa aj dr.detskej vsetko som odovzdala. Len pri prvom synovi som ties bola zaniest papiere par dni pred tym ako ich pústaju a povedala mi ze nevie ci ich dostanem este v ten mesiac a mala som ich. Ale teraz mi povedala na urade ze zato ze som to doniesla zaciatkom noveho mesiaca ze peniaze mozem cakat az v januari :(
Mne sa narodil malý v júni, tlačivá som zaniesla za šesť týždňov, skôr mi ich nedali a peniaze prišli až v septembri.
Mne povedali minulý týždeň, keď som odniesla všetky papiere, že peniažky nabehnú až v januári, nech s tým počítam.
Moja dcera je tiež 28.10 narodena a peniaze sme mali az v januari, je to vsak individualne od kazdej pobocky, ale nespoliehala by som sa . Aj tak su to peniaze,co patria dietatu a niektore ledva cakaju na to,ako ich minut. Kazdeho vec. Ale aj tak je to jednorazova almuzna na zalepenie oci
@vejuspd pokial si podala ziadost a vsetky papiere tak nie je dovod na 60 dni spracovania to je v pripadoch ked sa robo prerusenie v tvojom pripade je ako vsade zo zakona max. 30 dni odo dna podania ziadosti na spracovanie a kedze sa to podalo 2.12 tak 30 dni je az 2.1.2017 ale je to max. hranica takze treba len cakat ci pridu alebo nie alebo si 10teho po uzavierke zajst na urad a zistit ci to bolo poslane.
@9lf9 Nezavisi to aj toho, kolko je v danom mesiaci pracovnych dni a kolko ziadosti sa im nazbiera? Lebo mne v utorok povedali, ze budu az v januari na 100%. No mne to vobec nesuri. 😉
@kristinka86 nezalezi, lebo zo zakona je 30 dni a nejde to podla dni v mesiaci, ale kedze vypaltny termin je vacsinou 1 v mesiaci tak sa nahadzuje od najstarsich podani po najnovsie kolko sa toho stihne a pokial su v lehote 30 dni nemozno sa stazovat.Ta pracovnicka nepusta len pridavky posiela vsetky socialne davky co ma urad prace takze pridavky, rodicaky, porodne, pohreby, nahradne vyzivne, hmotnu nudzu, tam sa robia rozhdnutia kadzdy mesiac tak co urcite ponahadzuju co sa bude dat hlavne ked idu sviatky
@vejuspd to som nepovedala...ze ich ideš rozhyrit. Ale keby si napr rodila o mesiac alebo o pol mesiaca neskor, tak akoze nemas z coho na sviatky byt....z toho vyznieva...ked ledva na ne cakas len aby boli do sviatkov. Ma to byt skor ako nejaka nazvime to železná rezerva...pre to dieta napr. Moj nazor, každý ma svoj
@vejuspd a už ti dali potvrdenie od detského a gyn.? Lebo to sa dáva až po 6 týždňoch. A podľa mňa až v januári.