Dobry den, vedel by mi niekto poradit? Som momentalne nezamestnana a dostavam iba davky v hmotnej nudzi. Ale kvoli malemu som este doma. Nie je to ziadna slava tych par eur, tak sa chcem spytat ci mi vie niekto poradit ze na co mam pravo, ako slobodna (rozvedena) mamicka. Byvam u rodivov... vedel by mi niekto poradit? Dakujem
Moj maly je zdravy, malokedy je chory raz alebo dvakrat za rok, ale este poriadne nerozprava. Pred tym ako mi koncila materska, som ho skusala zapisat do skolky, ale povedali ze je problem ze maly nerozprava, chodievam s nim pravidelne k psychologicke, aj logopedicke. Vyzivne mi plati byvaly, ale urad prace mi to ztrhava z davok hmotnej nudzi, takze o nic dopredu nie som. Neviete mi poradit ze na co este ako slobodna mamicka mam narok?
Na nic ine narok nemas, keby si aj mala tak ti to zase odrataju z davok v hmotnej nudzi...mohla si si poziadat o rodicovsky prispevok , myslim predlzenu matersku do 6 rokov dietata na zaklade odpirucania od psychologa...to by si mala 203€ plus vyzivne...a to je viac ako davky v hmotnej nudzi
Kamoskin maly ako 4 rocny skoro nerozpraval. Po par mesiacoch v skolke uz rozprava krasne 🙂
Mám aj ja otázočku to kedy mám nahlasit ked som na urade práce a môj 3,5 ročny synček je somnou doma a nechodí ešte do škôlky nakolko neviem si zohnat robotu a platit za škôlku nebudem ked dostavam socialnu pomoc 140 eur.
@hisdaughter predpokladám, že syn má viac ako 3roky, inak by si poberala rodičák... a z akého dôvodu si s ním doma? len tak, alebo má zhoršený zdravotný stav, ktorý mu neumožňuje chodiť do škôlky? ako slobodná / rozvedená máš nárok na výživné na dieťa od jeho otca, tam by som začala...