Dobry den, chcem sa opytat ako sa to berie ked mam dvojicky....? prve mam dvojicky, potom jedno dietatko a keby prislo dalsie mam narok na tych 151 + 670 eur? Dietatko je to sice stvrte, ale porod treti....
Ma niekto skusenosti? Dakujem.
Ide o pocet deti, nie o pocet porodov. Teda narok na prispevok pri narodeni dietata ANO (pri narodeni dvojciat je zvyseny), ale na priplatok k prispevku NIE (kedze sa nejedna ani o prve, ani o druhe, ani o tretie dieta). Napr. priplatok k prispevku nevznika automaticky porodom, ale je podmieneny tym, ze sa dieta musi dozit 28dni.
Zdravím mamičky , prosím vás , bývam v UK a dávam si potvrdiť príplatok a príspevok pri narodení dieťaťa . No oni odomňa chcú 30 libier za to potvrdenie , aj vy ste platili ? ďakujeeeeem 🙂
Maminy práve som v jednom fóre dala do pozornosti tento článok ... skúste si pozrieť či vám nepomôžu nejaké info.
@pauli88 ohladne vysky rodicovskeho prispevku od 1.1.2014 je to tam sice na konci napisane, ale radsej upozornujem, ze tie zmeny neboli schvalene a rodicovsky prispevok sa bude vyplacat po starom, iba trosku vyssi samozrejme, asi o 4 eura.
Dobry vecer chcela by som sa spytat ci je medzi vami niekto,kdo si vybavoval prispevok na dieta po 28 dnoch od narodenia,ktora navstevovala gynegologa len vo viedni a aj vo viedni rodila...ako dlho trvalo pokial peniazky dostala a ake papiere ktomu potrebovala dakujem
myslím že sa to počíta na pôrody a nie na počet detí..Skús si niečo vygúgliť