Príspevky na dieťa

dadakiri
1. dec 2013

Ahojte maminy, v january mi bude koncit MD, sotva som poriesila vsetky admin veci okolo toho, uz aby som zacala riesit prechod na RD. Neviete, ako to funguje? Co vsetko potrebujem. Ja totiz budem popri RD pracovat ( mojmu Zamestnavatelovi je jedno, ci Dohoda alebo PZ).

Okrem toho by som sa rada spytala, ake vsetky prispevky je mozne dostat - jedine, o co som ziadala, je kocikovne. Pocula som,ze je nejaky prispevok pri narodeni dietata a uz mozem poberat aj rodinne pridavky? Je mozne este nejake to euro z niekadial mat?

Dakujem 🙂

zivika
1. dec 2013

@dadakiri po skonceni MD chod na socialnu poistovnu, kde ti daju potvrdenie o naroku na materske...s tymto potvrdenim pojdes na urad prace a odovzdas im ho spolocne so ziadostou o rodicovsky prispevok...co sa tyka pridavkov na dieta, ti si mohla dostavat uz od narodenia dietata, len si mala podat ziadost o pridavok na dieta, ale nie je problem podat ho spolocne so ziadostov o rodicovsky a vyplatia ti ho aj spatne...co sa tyka inych prispevkov, tak neviem co presne myslis pojmom "kocikove", lebo do tohto sa zvyknu zahrnovat prispevok pri narodeni dietata a priplatok k prispevku pri narodeni dietata a teda neviem, o ktory s nich si ziadala...