Príspevky na deti

luluka16
24. jún 2017

Ahojte baby; prosim poradte ☺ Mam 2 deti,staršie 2 roky a mladsia 9 mesiacov.Poberam rodičovský prispevok na starsiu a chcelA by som ju dat do skolky pred 3 rokom.pridem o rodičovský príspevok alebo ako to je? Pojde príspevok skolke alebo mi ostane,nejdem do roboty. Ďakujem pekne za info 😉😊

emi16
24. jún 2017

Pokial viem rodicovsky prispevok je do troch rokov.
Ak mas 2 deti do 3 rokov poberas len jeden a mozes sa rozhodnut ci na starsie dieta, alebo mladsie.
Ak ma starsie 3 roky poziadas na mladsie.
Ak chces mozes odhlasit starsiu a poziadat rodicovsky na mladsiu aj teraz. Najlepsie je to riesit okolo 15 dna v mesiaci
Aby sa ti RP nezdrzal
Maju dost casu na spracovanie papierou.

unctadorg
25. jún 2017

Prehlas rodicak na mladsiu 🙂 neprides on, mas narok do 3r dietata ho poberat

luluka16
autor
25. jún 2017

No to som nevedela ze sa da prehlasit na druhe dieťa rodicovsky, super dakujem vam 😉😃

luluka16
autor
25. jún 2017

A este ma napadlo ze ci sa skolke plati daco navyse ked dieťa nema este 3 roky lebo viem ze do jasli ide rodičovský prispevok

evittam
25. jún 2017

@luluka16 Rodicovsky prispevok "nejde" nikomu len rodicovi alebo oprávnenej osobe. Ani jasliam nie. Do 3 rokov môžeš požiadať o prispevok na starostlivosť o dieta,ktory dostanes vo vyske skutocnych nákladov na jasle,skolku maximalne vsak 280Eur. Cize zalezi od toho kolko budes platit-ak viac ako je RP tak sa oplati zrusit RP a poziadat o prispevok, ak menej tak ponechat si RP.
Niektorym štátnym skolkam sa plati viac ak vezmú mladšie dieta ako 3roky. Treba sa pytat v konkrétnej skolke.

tiumen
25. jún 2017

@luluka16 áno, väčšinou je drahšie "škôlkovné" pokiaľ dieťa nemá 3roky.. ja som platila 50€ škôlkovné a od toho mesiaca ako mal 3roky uz len 10€.. ale každá škôlka to má inak

mija22
25. jún 2017

dieta do 3 rokov plati drahsie skolne z toho dovodu, ze de facto sa počíta za dve deti. Zabera tam dalsiemu dietatu miesto. O to menej musi byt deti v danej triede, ak su tam deti mladšie ako 3r. Ale konkrétne poplatky ma kazde mesto inak

luluka16
autor
26. jún 2017

Dakujem za rady zienky 😀

majusqa77
26. jún 2017

@luluka16 ak ju das do sukromnej skolky, mozes si poziadat o prispevok na starostlivost. bude to pre teba vyhodnejsie

evittam
26. jún 2017

@majusqa77 No neviem ci výhodnejšie pri dnešných cenach.😉

majusqa77
26. jún 2017

@evittam preco? rodicak je 213, prispevok moze brat 280na starsiu a 41 na mensiu 🙂 lebo ved ona pise, ze do skolky ju chce dat 🙂

evittam
26. jún 2017

@majusqa77 No ved ano, ale nechá to vsetko v tej skolke a asi aj viac. Ak by jej ju teoreticky vzali do statnej skolky tak sa to viac oplatí....

evittam
26. jún 2017

@majusqa77 A to o tych 41 som nevedela, som so myslela,ze to je len pri naroku na MD na tych 6tyzdnov....

majusqa77
26. jún 2017

@evittam ee. ved ked mas 2 deti do 3 rokov, mozes brat prispevok na obe. ked nevies dokladovat vydavky, dostanes 41,40 🙂 ak vies, mozes mat 2*280 🙂

evittam
26. jún 2017

@majusqa77 Ahaaa, vidis takto som si to nespojila.😉

seagul
26. jún 2017

@majusqa77 takze ked dam 2cata do sukromnej skolky za 300eur/dieta, viem si pozidat o 280 EUR na kazde? Mi na urade tvrdili ze len jeden krat mozem dostat 280 EUR....tak to ma dobre obsrali....

majusqa77
26. jún 2017

@seagul ano, vies si poziadat na obe deti. ja som tak brala kym nemal velkac 3

sadika
30. jún 2017

@majusqa77 co sa mysli pod zdokladovanim nakladov? akoze normal blocky od sunaru, plienok, liekov? vdaka

seagul
30. jún 2017

@sadika vydavky na jasle/opatrovanie .....

mija22
30. jún 2017

@sadika nie. Zmluva so skolkou alebo jaslami

sadika
30. jún 2017

Cize, ak dobre rozumiem, starsia mi chodi do jasli, kde platime 380 e a dostavame prispevok na opatrovanie vo vyske 280e od statu. V decembri sa narodi dalsi surodenec, na ktoreho sa vztahuje materska, lenze tym padom ten prispevok mozem poberat len do 6 tyzdnov zivota novorodenca. Tak mi to na urade bolo vysvetlene a na starsiu uz len rodinne pridavky. Potom mi kolega povedal ze mam narok na 41 e. Tak ja uz neviem...

seagul
30. jún 2017

@sadika kolko ma starsia rokov?

mija22
30. jún 2017

@sadika na novorodenca budes mat normalne materskú a na starsiu ak este stale nema tri roky vtedy tak nadalej 280 ked ti chodi nadalej do jasli.....tych 41 sa pobera 6 tyzdnov len v pripade ze nevies dokladovat naklady a teda ze staršieho surodenca mas doma

sadika
30. jún 2017

@seagul v septembri bude mat 2 roky
@mija22 no vidis, mne bolo povedane len ze ten prispevok plati do tych 6 tyzdnov...A aj na stranke UPSVaR to tak maju
Dakujem baby.

mija22
30. jún 2017

@sadika moj priklad...ked sa narodila dcera tak syn mal 2r a 4 mes.
Na dceru som mala matersku normal a na syna som si uplatnila tych 41 eur kedze bol so mnou doma.. nesiel do jasliciek. Dostala som to 3x kedze dcera je narodena koncom mesiaca...tak to vyslo na trikrat kym dovŕšila 6 tyzdnov...o rodicak som na maleho dosla samozrejme.
Ak by som ho vtedy supla do jasli mohla som poziadat o ten vyssi prispevok kedze by som dokladovala vysku nakladov (suma zo zmluvy na jasle, max 280 )

mija22
30. jún 2017

@sadika hmm neviem teraz som zmätená ked to citam na stranke....asi naj na úrade sa opýtať ci mozes ju mat v jasliach a brat normalne 280....

sadika
30. jún 2017
magg424
30. jún 2017

@mija22 ale tých 280€ je bude poskytnuté len do 6 týždňov druhého dietata,potom nárok zaniká..

mija22
30. jún 2017

@sadika mozes aj 280 ale len po tu dobu 6 tyzdnov (t.j. dve alebo max tri davky to budu...zalezi v aky den sa narodi mladsie)

mija22
30. jún 2017

@magg424 no ano ako pisem vyssie...tych 6t je max...ale otazku mala ohladom tej vysky sumy