Prišlo vám rozhodnutie o predĺžení rodičovskej?

nikusssik
16. mar 2016

Ahojte maminky, ktoré ste žiadali o predlženie rodičovskej dovolenky z dôvodu nepriaznivého zdravotného stavu dieťaťa, ako vám prišlo rozhodnutie? Ja som cca pred mesiacom nechala všetky papiere a kartu na posúdenie, kartu som si vyzdvihla ale ešte nemám žiadny výsledok. Kto to posiela? Malá už mala tento mesiac 3 roky.

denisenko
16. mar 2016

ahoj...ja som čakala 30 dní, tuším tolko tam bolo napísané, že je ich lehota....len ked niečo nie je v poriadku, alebo majú s tým nejaký problém, tak je čakacia doba až do 90 dní, ale to Ťa majú po tých 30tich dnoch o tom informovat...z mojej vlastnej skúsenosti,po 30tich dnoch som to bola urgovať na úrade, že čo je s tým a do dvoch dní mi volali z úradu, že všetko je OK, že nárok mám a do dalších dvoch dní mi prišlo vyjadrenie poštou. Takže...treba urgovať, oni tam majú čas a bordel..... 😀 😀 😀 😀 kamarátka bola aj u posudkovej osobne, nás nevolali, zrejme im bola jasná diagnoza 😀 😀 😀 a neboj sa...ak už malá mala tri roky...ak ti to priznajú, posielaju to spiatočne až do 6 mesiacov, takže o nič neprídeš

saurian
16. mar 2016

zo zakona maju lehotu 30 dni, mozu ju tusim predlzit o dalsich 30 ale to som si nie ista. sprava mi prisla postou.
co sa tyka samotneho vyplacania - ak ti schvalia RD predlz.zo zdr.dovodov - rodicak vyplacaju aj spatne od podania ziadosti. ak potrebujes surne vediet vysledok (napr kvoli info o (ne)nastupeni do povodnej prace a pod), zavolaj si tam, aspon budes vediet na com si.

bonaqa2013
16. mar 2016

majú 30 dní, ale ja som ich musela súriť. pretože som musela ešte zamestnávateľovi napísať. Zavolaj, a povedz že už 3 0 dní bolo a rada by si poznala výsledok....

janka2501
17. mar 2016

Mne volali a som pre rozhodnutie na upsvar. Len moja mala 3,5r vtedy

yvkay
2. apr 2016

@janka2501 ahoj.môžeš mi napísať ip ked už si mala rozhodnutie o schválení ako si to ďalej všetko vybavila?ja som si teraz podávala a čakám na odpoveď.dcérka ma 3 roky a 4mesiace.ďakujem ak napises ip.

susu29
6. apr 2016

Ahojte, ja som podavala ziadost koncom februara, bolo mi povedane, ze oni uz rozhodnutia neposielaju a dali mi len telefon na nejaku pani, ktorej dorucia rozhodnutie. Tam som volala pani mi neochotne povedala, ze oni na to maju az 90 dni!!! Takze som z toho blazon teraz, potrebujem surne vysledok, kvoli zamestnavatelovi aj skolke.. dostal este niekto informaciu, ze Upsvar uz tieto rozhodnutia nedorucuje?