Ahojte maminky, ktoré ste žiadali o predlženie rodičovskej dovolenky z dôvodu nepriaznivého zdravotného stavu dieťaťa, ako vám prišlo rozhodnutie? Ja som cca pred mesiacom nechala všetky papiere a kartu na posúdenie, kartu som si vyzdvihla ale ešte nemám žiadny výsledok. Kto to posiela? Malá už mala tento mesiac 3 roky.
zo zakona maju lehotu 30 dni, mozu ju tusim predlzit o dalsich 30 ale to som si nie ista. sprava mi prisla postou.
co sa tyka samotneho vyplacania - ak ti schvalia RD predlz.zo zdr.dovodov - rodicak vyplacaju aj spatne od podania ziadosti. ak potrebujes surne vediet vysledok (napr kvoli info o (ne)nastupeni do povodnej prace a pod), zavolaj si tam, aspon budes vediet na com si.
majú 30 dní, ale ja som ich musela súriť. pretože som musela ešte zamestnávateľovi napísať. Zavolaj, a povedz že už 3 0 dní bolo a rada by si poznala výsledok....
Mne volali a som pre rozhodnutie na upsvar. Len moja mala 3,5r vtedy
Ahojte, ja som podavala ziadost koncom februara, bolo mi povedane, ze oni uz rozhodnutia neposielaju a dali mi len telefon na nejaku pani, ktorej dorucia rozhodnutie. Tam som volala pani mi neochotne povedala, ze oni na to maju az 90 dni!!! Takze som z toho blazon teraz, potrebujem surne vysledok, kvoli zamestnavatelovi aj skolke.. dostal este niekto informaciu, ze Upsvar uz tieto rozhodnutia nedorucuje?
ahoj...ja som čakala 30 dní, tuším tolko tam bolo napísané, že je ich lehota....len ked niečo nie je v poriadku, alebo majú s tým nejaký problém, tak je čakacia doba až do 90 dní, ale to Ťa majú po tých 30tich dnoch o tom informovat...z mojej vlastnej skúsenosti,po 30tich dnoch som to bola urgovať na úrade, že čo je s tým a do dvoch dní mi volali z úradu, že všetko je OK, že nárok mám a do dalších dvoch dní mi prišlo vyjadrenie poštou. Takže...treba urgovať, oni tam majú čas a bordel..... 😀 😀 😀 😀 kamarátka bola aj u posudkovej osobne, nás nevolali, zrejme im bola jasná diagnoza 😀 😀 😀 a neboj sa...ak už malá mala tri roky...ak ti to priznajú, posielaju to spiatočne až do 6 mesiacov, takže o nič neprídeš