..ktorej prišli skontrolovať, či má dieťatko v škôlke na 4hodiny, keď je na neplatenej rodičovskej dovolenke?.. dík
to sa takto nerobi ze sa fyzicky kontroluje
kazdy mesic idu do poistovni zoznamy a tam je na aku dochadzku je dieta prihlasene poldennu celodennu okrem ineho
ak chces aby ti stat platil zdravotne tak jedine pol denny pobyt v ms alebo sa prihlas na UP
@natalienka12 ale ohľadom zdravotnej poisťovne.. keď si na neplatenej..to upsvar nerieši
@mamina7070 rozumiem,skolke teda nahlasit 4hodiny,to sme aj urobili ..tak potom je to OK?
Autorka: Ja velmi dobre viem. UPSVaR ma zoznamy deti a tvoja zdravotna poistovna, ak chce, si to overi. Kedze dnes su tie systemy prepojene, je to jednoduche. A ked ste v skolke nahlasili na 4 hodiny tak aky mas problem? Nestaci len “nahlasit” aj rozhodnutie o prijatie musis mat na poldennu dochadzku.
@natalienka12 také nič nemám..na poisťovní len povedala, že po skončení platenej podpíšem papier na neplatenú rodičovskú dovolenku..a že dieťatko môžem tam mať 4hodiny..to sme boli oznámiť, riaditeľka súhlasila i keď je to škôlka s celodenným pobytom.. čo treba správne ešte spraviť?
@natalienka12 naše dieťatko má už 4roky,bola som na predĺženej rodič.dovolenke so zdravotných dôvodov.. takže už som nahlasovala vtedy upsvaru kde bude dieťatko po 3roku,treba znova? všetko obeham,len nech je to OK
Ked budu chciet kontrolovat, skontroluju si to cez skolku... nemusia prist ku Vam domov zvonit, ci tam dieta je alebo nie...
@basska_b mne ani to by problem nerobilo,nech overia..len aký je postup s poisťovňou či upsvarom či škôlkou.. nahlásili sme 4hodinový pobyt v poisťovni i v škôlke..
Ja myslim, ze ste urobili vsetko tak, ako ste mali 👍🏻
Ak je v tej istej skolke, tak je vsetko ok. Ked si zdravotna poistovna overi, ci je dieta na poldennu starostlivost, skolka ten udaj poskytne.
@natalienka12 ďakujem pekne, škôlka mi chcela dať aj pre poisťovňu, že bude na pol dňa..ale poisťovňa ho nechcela, že nepotrebuje🧐
Viete,co je zaujimave? Moja mladsia mala 3 roky,ja som momentalne nezamestnana..sla som na upsvar,nahlasila,ze dcerka je v ms,a ze sa chcem evidovat..pracovnicka mi povedala,ze sa nemusim evidovat,pretoze do jej 6 rokov som automaticky vedena ako osoba starajuca sa o dieta,a teda za mna plati poistenie stat..ze je to pre mna jednoduchsie,lebo sa nemusim chodit hlasit..overila som si to na socialke,povedali mi to iste 🤷♀️ tak teraz co?
@tani777 len treba mať na pamäti, že pokiaľ ty budeš ako rodič starajúci sa o dieťa do 6 rokov, a dieťa v škôlke budeš mať celý deň tak to zdravotné poistenie bude po zistení tohto faktu poisťovňa od teba vymáhať spätne. A po druhé muž si na teba môže v rzd uplatniť odpočet
@tani777 a ty si na UP ci na neplatenej rodičovskej dovolenke?
@lucka_ke
@matullienka no mne prave na tych uradoch vraveli,ze moze byt cely den 🤷♀️ tak ja teraz fakt neviem ze jak to..tiez som myslela,ze len na 4 hodiny,preto som sa chcela evidovat,ale tak mi vraveli..na socialke dokonca,ze zatial,kym starsia nema 6 rokov,este tam maju napisane,ze s nou som na "neplatenom rodicaku",a potom to prejde na mladsiu..
@anonym zatial na neplatenom,neregistrovala som sa,kedze mi vraveli,ci pisem vyssie
@tani777 no tak ti povedali riadny blud, čím skôr sa chod zaevidovať na úrad práce lebo sa potom nedoplatiš.
@matullienka pojdem tam este raz,dakujem 🙂
Zienky,pisala som mail na upsvar,volala mi pani,to iste mi zas povedala,na socialnej poistovni som vedena ako osoba starajuca sa o dieta do 6rokov,stat za mna plati poistenie,vobec nezalezi na tom,ci dieta chodi do skolky..
@anonym skus sa informovat na socialke,co tebe povedia
@tani777 nech sa páči
@matullienka tak ale preco mi davaju ine info?
@tani777 to ja naozaj netuším a len tak mimochodom upsvar s tým nič nemá to musíš riešiť na zdravotnej poisťovni, ani sociálka s tým nič nemá
@matullienka tam mi vraveli to iste 🤷♀️
@tani777 každopádne ja by som sa šla zaevidovať na upsvar aj len kvôli tomuto, že mužovi potom môžu vrátiť dane v ročnom zúčtovaní a to vie urobiť celkom peknú sumu. Nespoliehala by som sa na to čo mi povie úradníčka po telefóne lebo keď príde na lámanie chleba a tebe príde nedoplatok na zdravotnom tak jej to nedokážeš
@matullienka ja to chapem 🙂 dakujem za Tvoje info 👍 to s tym rocnym zuctovanim som napriklad ani nevedela
@tani777 keď budeš ako rodič starajúci sa o dieťa do 6 rokov tak si to uplatniť nemôže
Nechodia . Dohodni zo škôlku keby niečo . Škôlka neposiela či je 4 alebo viac hodín .len dá že navštevuje škôlku .riešila som to
Zeny,ospravedlnujem sa za mylne informacie,ktore som tu pisala,neviem preco mi taketo dali 🤷♀️ ale z poistovne som sa nakoniec dozvedela presne toto,ze len na 4 hodiny moze byt dieta v skolke..dakujem za tuto diskusiu a Vase komentare 😊 mne to pomohlo ❤️
Preco by mali skontrolovat? Skolka posiela zoznamy UPSVaR, kde kazdy rodic nahlasuje po 3. roku veku, kde je dieta umiestnene. Dieta musi byt evidovane na dochadzku 4 hodiny.