Ahojte, tento mesiac by mi mala byť vyplatená prvý krát materská (nástup bol 8.2.) celkom nečakane, keďže som si myslela, že mi nárok nevznikne. Prišiel mi domov papier, že príde aj s výškou atď ale zatiaľ teda nič nechodí,tak som v pomykove, či sa nepomýlili🤔 s tými peniazmi sme nerátali, ale teda pomôžu a zatiaľ som len nervózna a tukam stále na banku či došli😂 nechcem tam volať a robiť paniku pre pár dní, ale človek je nedočkaví tak trošku pootravujem vás či vám už materská prišla tento mesiac 🙂
(BB kraj)
Ahaaa takže sa pokojne môže stať že až koncom mesiaca pride, to som ani nevedela, že sú dva terminy. Mojej nedockavosti to teda nepomôže 😂🙈
Ďakujem
@mamula20
neviem či prídavky sa posielajú rovno s materskou (lebo rodičák mi chodil rovno s prídavkami), ale prídavky mi došli už 14teho, tiež BB
@sasitimi17 prídavky ale vypláca upsvar, tie mi prišli tiež 🙂
@mamula20 ahaa, no ja som tam bola s tým, že nemám určite nahlásené ako mi majú posielať dávku, keďže som nečakala že budem mať nárok, tak som tie údaje nevypĺňala a pani mi povedala že oni majú v systéme uložený môj účet, overili sme ho či stále platí a že sa to spracuvava a bude sa to posielať niekedy teraz ale teda nič neprišlo a som z toho na nervy :D mám dojem že je zle vypočítaná výška materskej ( zdá sa mi strašne vysoká) preto som zvedavá na prvú platbu že ako to vôbec je a ono to ako naschvál mešká 🙈
@mamula20 jo, me treba prestala po 2 mesicich chodit 🤦🏻♀️ porodnice nedorucila RL ditete, tak to stopli a ja jsem jeste mela uplne mimo zenskou, ktera mi nedala vedet a kdyz jsem ji volala, tak mi ani nebyla schopna rict, kde je problem. Nastesti jsem to pak vyresila a dalsi mesic jsem se tesila z dvojite 😅
@bluemoon24 🙈 no to poteší fakt také veci, začínam pochybovať či sa vôbec niekde nepomýlili alebo čo 😂 jaaaj no musím len čakať a nič iné mi neostáva, som to chcela vyriešiť kým som ešte tehu ale vyzerá to tak že aj s novorodencom budeme behať po úradoch 🫣
To si obtelefonujes. Zavolej na infolinku a oni ti podle prijmeni reknou, ke komu spadas a s tou pani si to pak vykomunikujes.
@mamula20
@bluemoon24 No vlastne hej, lepší volať ako sa tam trepať, ja som akosi naučená všetko riešiť osobne :D
Ďakujem baby🙏🌷