ahojte děvčata dnes jsem docela byla mimo když mi poštárka donesla modrý list že mi došla rodičovská přitom dceři byly před měsícem 3 roky . Nějak tomu nerozumím mám jen starostlivost o dieta do 6 rokov a to je neplacené a proto se obracím na vás jestli můžete mi poradit co s tím a kam mám zajít? nechtěla bych jednou aby mne naháněli že jsem neoprávněně dostala peníze . Děkuji za rady .
to je v poriadku, kedze sa vyplaca napr. v oktobri za september a vyplaca sa posledna davka za cely mesiac aj ked dieta dovrsi 3 roky 1.9.
pre overenie si zavolaj na urad prace, soc. veci a rodiny.
Ach jaj, ved rodicak sa vyplaca spatne, cize si dostala rodicak za september, kedy malo dieta 3 roky, hotovo
ano? já jsem se lekla že mne zapomněli někde vypsat byla jsem se nahlásit na poistovne a důchodovém že mám dceru ve starostlivosti do 6 ti rokov i na upsvar na přídavkách jsem to hlásila tak jsem měla strach že jsem něco popletla . volala jsem na úřad a číslo neexistuje tak jsem se obrátila na vás , holky moc díky .
mohla by som vás poprosiť o radu, rodičovský príspevok sa automaticky vypláca do 3 rokov veku dieťaťa, bez ohľadu na to či som sa zamestnala alebo nie? Napríklad v decembri bude mať malý 3 roky a v novembri by som nastúpila do práce /kde som predtým pracovala/, dostanem rodičovský príspevok aj za november? vopred veľmi ďakujem za odpoveď
@severanka12345 ano, dostanes.. ..aj za november, aj za december
@majusqa77 ďakujem veľmi za odpoveď, a potom v decembri automaticky ukončia vyplácanie a netreba ísť na sociálne nič nahlásiť /iba to na upsvar, že malý chodí do škôlky?/
@severanka12345 pred nastupom do prace sa odhlasujes z dochodkoveho. potom uz len oznamenie kde je dieta
@majusqa77 ďakujem veľmi za odpoveď 🙂
Vyplaca sa mesiac dozadu aj moja dcera mala v auguste 3 a v septembri mi este prisli peniaze