Prišiel mi rodičovský aj po dovŕšení troch rokov dieťaťa

judycel
18. okt 2016

ahojte děvčata dnes jsem docela byla mimo když mi poštárka donesla modrý list že mi došla rodičovská přitom dceři byly před měsícem 3 roky . Nějak tomu nerozumím mám jen starostlivost o dieta do 6 rokov a to je neplacené a proto se obracím na vás jestli můžete mi poradit co s tím a kam mám zajít? nechtěla bych jednou aby mne naháněli že jsem neoprávněně dostala peníze . Děkuji za rady .

zuzica219
18. okt 2016

Vyplaca sa mesiac dozadu aj moja dcera mala v auguste 3 a v septembri mi este prisli peniaze

vika35
18. okt 2016

to je v poriadku, kedze sa vyplaca napr. v oktobri za september a vyplaca sa posledna davka za cely mesiac aj ked dieta dovrsi 3 roky 1.9.

pre overenie si zavolaj na urad prace, soc. veci a rodiny.

moni244
18. okt 2016

Ach jaj, ved rodicak sa vyplaca spatne, cize si dostala rodicak za september, kedy malo dieta 3 roky, hotovo

majusqa77
18. okt 2016

@judycel presne tak. dcera mala 3 roky v septembri, takze za september v oktobri mas este narok na rodicak

judycel
autor
18. okt 2016

ano? já jsem se lekla že mne zapomněli někde vypsat byla jsem se nahlásit na poistovne a důchodovém že mám dceru ve starostlivosti do 6 ti rokov i na upsvar na přídavkách jsem to hlásila tak jsem měla strach že jsem něco popletla . volala jsem na úřad a číslo neexistuje tak jsem se obrátila na vás , holky moc díky .

severanka12345
24. okt 2016

mohla by som vás poprosiť o radu, rodičovský príspevok sa automaticky vypláca do 3 rokov veku dieťaťa, bez ohľadu na to či som sa zamestnala alebo nie? Napríklad v decembri bude mať malý 3 roky a v novembri by som nastúpila do práce /kde som predtým pracovala/, dostanem rodičovský príspevok aj za november? vopred veľmi ďakujem za odpoveď

majusqa77
24. okt 2016

@severanka12345 ano, dostanes.. ..aj za november, aj za december

severanka12345
24. okt 2016

@majusqa77 ďakujem veľmi za odpoveď, a potom v decembri automaticky ukončia vyplácanie a netreba ísť na sociálne nič nahlásiť /iba to na upsvar, že malý chodí do škôlky?/

majusqa77
24. okt 2016

@severanka12345 pred nastupom do prace sa odhlasujes z dochodkoveho. potom uz len oznamenie kde je dieta

severanka12345
24. okt 2016

@majusqa77 ďakujem veľmi za odpoveď 🙂