zienky,viete mi poradit link na stiahnutie tlaciva na priplatok k prispevku pri narodeni 2.,alebo 3.dietata?na upsvar je stale len to tlacivko co platilo do konca roka-tj ze na priplatok tych 20440 ma narok len matka pri narodeni 1.dietata
ved ano,ale ,mne minuly porod uniklo tolko dolezitych veci,za 1. z nevedomosti a za 2.lebo clovek potom ma uz ine starosti.napr. do 2.piliera mi zacali platit az po prechode na rd,tak teraz chystam papierovaky manzelovi,kym je tu mamina a stara sa o malu a ja zatial vysedavam za pc 🙂
sim ta,ak casom najdes,hod sem link,myslim ze sa viacerym hodi 🙂
caruzo, ja som pracovala ako účtovníčka a tiež mi uniklo, napr. to, že po pôrode sa treba prihlásiť do sociálky. Ešte som sa hádala s mojimi rodičmi, ktorí to videli v telke, že je to blbosť, lebo zamestnávateľ ma predsa prihlásil, že som na MD. A ono to nakoniec blbosť nebola a tak som sa bola prihlásiť na dôchodkové poistenie až po 3 mesiacoch. Tak sa ani nečudujem, že človeku, ktorý s tým nerobí unikne toho ešte viac.
Ak natrafím na nové tlačivo, tak sem ten link prilepím.... 🙂
http://www.employment.gov.sk/DIS/dis/index.php?...
je tam odkaz na word dokument. ci to je stare??
to je to stare tlacivo,len pre prve dieta
som dnes bola na upsvar a pytala som sa pana uradnika a povedal,ze to nove tlacivko este neexistuje
dobréééé 😅 ☹ 😠
ahojte, neviete prosim kedy od podania ziadosti o priplatok k prispevku pri narodeni dietata uspsvar posiela? cakame na tie peniazky ako na spasenie, kedze bol mangel minuly mesiac nezamestnany ☹
ladybird - zalezi od toho kedy to tam zanesies, ak to stihnes niekedy zaciatkom mesiaca tak by to mali vyplatit este v ten mesiac, ak nie tak az buduci mesiac 😒 a vyplacaju to v tom termine ako rodinne pridavky 😉
ja som zaniesla tlacivo 19. 2. a peniaze mi vyplatili v marci 😉
este som zabudla ze takto to funguje pri zaslani na ucet v banke, netusim ako je to pri vyplate v hotovosti 😉
ahojte,nedavno sme to posielali a nove tlacivo naozaj nieje ,ale to vobec nevadi namiesto noveho sme vyplnili stare len v tlačive uvedene prvorodene preškrtnete a napišete druhorodene 😉
elule - nové tlačivá už sú určtie, ja som jedno vypĺňala 🙂 🙂 🙂 🙂
aj ja som uz vypĺňala nové tlačivo.
Ahojte!!
Prajem Vsetkym len to naj naj naj do NR 2010!!!
Moholby mi niekto poradt??
Porodila som babatko v Irsku, ma 2 mesiace. Cakam momentalne na SK rodne cislo( bude az za cca 3mesiace), Chcela by som poziadat o prispevok a o priplatok k prispevku. Stiahla som si Ziadosti z internetu , na priplatok potreujem potvrdenie od Lekara, ale neviem ci staci GP, alebo z nemocnice, a ci to musi byt prelozene...
Mohol by mi niekto poradit?
Dakujem velmi pekne
Pekny den.. 🙂
Ahoj drop ja som tiez rodila v UK v r.2008 .Tlaciva som ci vytlacila cez net a myslim ze boli dve jedno sa dava potvrdit peciatkou a podpisom gynekologicke a druhe lekarovi .Mne ich potvrdil obe lekar len trochu frflal ze to je po slovensky a nevie co tam je napisane tak som mu vysvetlila k comu sluzia.A na SK na urade mi to v pohode uznali. Ak si este v Irsku tak crnkni na urad v tvojom rodnom meste a spytaj sa presne ake papiere a potvrdenia budu od teba potrebovat. Na slovensky rodny list sa naozaj caka 3 mesiace.No na slovenskej ambasade ti daju jednorazovy cestovny doklad pre babetko ak chces ist domov No potom na Slovensku musis cakat kym pride ten slovensky rodny list a potom zapisat babetko do pasu.Vsetko dobre tebe aj babetku.
caruzo, pozerala som to asi pred 2 dňami na inej stránke a tiež tam ešte nebolo aktuálne tlačivo. Hádam pripravia aj nové, kým porodíme 🙂 Aj tak sa to vybavuje až po pôrode, tak načo sa ponáhľať