Prihlásenie novorodenca k pediatrovi a rodičovský príspevok

16. dec 2023

Ahojte, mám taký problém. Koncom októbra sa nám narodilo dieťatko predčasne so závažným ochorením. Ešte nebolo ani doma stále je v nemocnici a nevieme kedy bude prepustené. Na materskú nárok nemám, chcem si vybaviť rodičovský a pediatricku (riešim to pozdejsie pretože som mala komplikácie po pôrode a len pred pár dňami má prepustili z nemocnice). Nechcú mi potvrdiť rodičovský kým si pediatricku nenájdem. No s ňou som sa ústne dohodla že bude mala k nej chodiť ale mám za ňou prísť až keď malú prepustia. Zatiaľ ma nemocnica poslať správu doktorke. V nemocnici nepochopili prečo to teraz potrebuje vraj to nikdy tak nerobia. Som zmätená čo mám teraz robiť. Bez peňazí ostať nemôžem ale na úrade mi to asi neprejde len s ústnou dohodou? Ako ju mám prihlásiť keď mi pediater povedal aby som prišla až po prepustení dieťatka z nemocnice.

nikiki29
16. dec 2023

Nestačí keď na žiadosť o rodičovský uvedieš pediatričku, s ktorou máš ústnu dohodu? Ja som žiadne špeciálne potvrdenie o pediatrovi nedokladovala.

domka222
16. dec 2023

Tiež sa ma len v nemocnici pýtali, že ktorého pediatra. Zapísala meno a do pár dní po prepustení sme išli na dohodnutú poradňu

maranco
16. dec 2023

pozri nadpisy
Výber pediatra a nemocnice
Prihlásenie dieťaťa do zdravotnej poisťovne a k pediatrovi
https://www.slovensko.sk/sk/zivotne-situacie/zi...

jaskolka
16. dec 2023

Nechápem celkom, kde je vlastne problém. V nemocnici nahlasujes meno pediatra a poisťovňu. Potom po prepustení ideš s dieťaťom k nemu aj so správou z novorodeneckeho. Kartička poistenca ti príde obratom domov, čiže ani to nemusíš špeciálne nahlasovať, všetko robí pôrodnica. Na žiadosť na rodičovsky príspevok píšeš meno a adresu pediatra. Nikto ti nič nemusí potvrdzovať.

jaskolka
16. dec 2023

@nikiki29 presne tak, je tam kolónka ošetrujúci pediater, ale nemusí on nič potvrdiť, len tam píše žiadateľ (ka) meno a adresa.

mojvlk
16. dec 2023

Ja som prikladala aj nejaký dohodu o poskytovaní zdravotnej starostlivosti medzi pediatrom a mnou ako matkou ale teda 2021 to bolo viem lebo som to musela ísť prefotit.. ale či túto byrokraciu už nezrušili to neviem