Prídem o rodičovský, ak sa stanem konateľkou spoločnosti?

ekka321
24. jan 2010

Ahojte,
momentalne som na MD a poberam RP, ktory by som mala poberat do septembra toho roku zvyseny..Chcem sa spytat ci mi neviete poradit ako je to v pripade, ze by som v blizkej dobe nadobudla spoločnosť (s.r.o) kde by som bola konatelkou ci by mi bol tento RP odobraty... ??
dakujem

trogir
25. jan 2010

Ahoj.

Neviem, ci prides o RP, ale ako konatelka vo vlastnej firme si nemusis odvadzat mzdu, tym padom nemas ziaden prijem...prever si to.

elina313
2. jan 2012

ahojte, snažím sa obnoviť túto tému. Prosím neviete ako je to s RP, či je odobratý, keď si založím s.r.o a stanem sa konateľkou ? 😕
ďakujem za rady a skúsenosti ...

stanka77777
10. feb 2012

Ahojte, ak by ste mali záujem, prečítajte si články o materskej a rodičovskej dovolenke na stránke www.najpravo.sk. V predmetných článkoch je množstvo potrebných informácií a cenných rád k problematike materskej a rodičovskej dovolenky a ku všetkému, čo s nimi súvisí. V druhom z nich je samostatná kapitola venovaná rodičovskému príspevku.

Tu sú linky na vyššie spomenuté články:

http://www.najpravo.sk/rady-a-vzory/rady-pre-ka...

http://www.najpravo.sk/rady-a-vzory/rady-pre-ka...

verka1978
29. aug 2012

@elina313 mozem sa spytat ci teda pri zalozeni sro ste poberali RD? Mali ste z tohto titulu nejake povinnosti voci poistovniam?

kvetinka211
29. aug 2012

@verka1978 pokial viem tak status konatela (bez naroku na odmenu) nie je na prekazku ani pri vyplacani materskeho, ani pri rodicovskom. Ani vyplatenie dividend zo zisku by nemal byt problem. Pri materskej je mozno problem ak by si konatelka vyplacala odmenu konatela, rodicovsky by to ale ovplyvnit nemalo, ved pri nom sa moze aj pracovat. Ved bolo by absurdne keby sa konatelka pri kazdom tehotenstve musela nechat zrusit z organov firmy a potom zasa ist naspät ... alebo zrusit sro a zakladat novu ak je jedinou konatelkou ...

verka1978
30. aug 2012

@kvetinka211 dakujem za odpoved uz som pisala na soc poist a odpisali mi ze to nema vplyv na md.

fotik
25. sep 2024

@verka1978 a na RD?