Prídem o rodičovský?

8. nov 2021

Zdravim.nastupujem na matersku dovolenku. V práci som len na zastup, čize je mozne ze o rok alebo o dva mi skonci zmluva. Stratim rodicovsky prispevok potom ci ho budem pomerat nadalej? Mam odpracovane 2 roky na TPP

ivkazba
8. nov 2021

O rok alebo o dva? To nevieš, kedy ti končí zmluva? V každom prípade, na rodičovský budeš mať nárok do 3 rokov dieťaťa aj keď ti skončí pracovný pomer.

autor
8. nov 2021

@ivkazba nie neviem, som na zastup pocas RD

pieksamaki
8. nov 2021

Ty to asi myslis tak ze nevies kedy ti ukoncia zmluvu?

autor
8. nov 2021

@pieksamaki no neviem, ked sa vrati ta kolegyna z RD tak mi konci zmluva..a kedy sa vrati ani panboh nevie :D len sa bojim ze to bude pocas mojej RD a ze pridem o peniaze

ivkazba
8. nov 2021

Jaj, už chápem, ušla mi info o tom, že si na zástup. Ale platí to, že ak ti skončí zmluva počas RD, RP ti ostáva.

lesana25
8. nov 2021

Na RP máš nárok do 3 rokov dieťaťa, či pracuješ alebo nie.

autor
8. nov 2021

@ivkazba toto som potrebovala vediet. tak dakujem teda.horsie je to ze sa nebudem mat kam vratit :D

autor
8. nov 2021

@lesana25 joj mala som na mysli ten zvyseny RP

pieksamaki
8. nov 2021

Ano...rodicak budes mat bez ohladu ako sa to vyvinie so zamestnavatelom...po vek 3.roka dietata mas narok na RP, predtym samozrejme poberas matersku ak si splnila podmienky na jej poberanie.....a neboj...vzdy sa da najst riesenie...ak sa bojis ze buded bez prijmu

autor
8. nov 2021

@pieksamaki dakujem 🙂

ukulela
8. nov 2021

ak si splnila podmienky poberania materskeho a nasledne vyssieho rodicaku, ani po ukonceni zmluvy sa ti rodicak neznizi. problem ale by bol, ak by si chcela riesit retazovy druhy porod, tam by si automaticky narok na materske uz nemala, tam potom musis riesit obnovenie NP a tiez pocet dni ...

ivkazba
8. nov 2021

To, že sa nebudeš mať kam vrátiť vôbec nemusí byť horšie. Možno zoženieš job, ktorý ťa bude viac baviť a možno aj viac zarobíš a ešte budeš mať aj čas venovať sa rodine. Nikdy nevieš, čo na teba čaká. 😉

autor
8. nov 2021

@ukulela super.nie retazovy porod neplanujem, dakujem potesila si ma

autor
8. nov 2021

@ivkazba inak toto hej,stahujeme sa do ineho mesta takze v tamtej robote by som asi uz nepracovala potom.ale vzdy je to taka istota.dakujem si velmi mila. ludi s takymto pozitivnym vnimanim sveta je strasne malo 🙂

ivkazba
8. nov 2021

Ja som veľa krát do svojich tímov prijala mamičku po dlhoročnej MD/RD a myslím, že je veľa takých zamestnávateľov. Len sa vždy viac hovorí o tých, ktorí ženy s malými deťmi nechcú. Ale hlavne, negatívne myšlienky nikdy neprinášajú nič pozitívne. Zato pozitívne myšlienky často prinášajú dobré veci, lebo to z človeka ide tá energia. Držím palce. Dovtedy si uži maminkovanie doma. 😉

autor
8. nov 2021

@ivkazba múdro.. budem sa drzat tvojich slov, Dakujem a vsetko dobre prajem ❤️