Prídem o materskú na Slovensku, ak budem mať prehliadky v zahraničí?

iva281
4. jan 2011

má niekto skúsenosť s mesačnými vyšetreniami v zahraničí ? bývam v zahraničí a každý mesiac dochádzať domov je zložité, potrebujem poradiť, ak budem absolvovať pravidelné prehliadky v zahraničí, som ukrátená o materskú doma ? rodiť by som chcela tiež doma na SR,......v zahraničí nepracujem, som samoplatca, čo sa zdravotky týka,.... vopred ďakujem za akúkoľvek radu - tip

mikailla
5. jan 2011

Podla toho kde v zahranici. Za seba poviem v UK su tie vysetrenia hrozne.Ale ked rozmyslas nad moznostou chodit domov na kontroly asi si niekde blizsie,tak skus kuknut dake temy 😉 Pokial viem o matersku ukratena nie si,ak mas odrobene na SR co mas mat tak nezalezi na tom kde budes chodit k lekarovi,len potom potrebujes kadejake potvrdenia od doktora ku ktoremu si chodila.

neurologia
5. jan 2011

neviem kde v zahranici si...ale skus si najst temu kde sa maminke ktore tam byvaju stretavaju a urcite ti poradia....o matersku podla mna ukratena nebudes ved aby si mala matersku musis si platit do socialky .....ale neviem aku mas zdravotnu poistovnu-ak slovensku tak pochybujem ze ti bude preplacat navstevy lekara v zahranici.....ale treba sa nakontaktovat na tie mamicky.... 😉

tanja61
5. jan 2011

no v UK musis byt registrovana u lekara a na registraciu ti treba mat postu s adresou ze v uk byvas a suhlasim s mikaillou ze tu su vysetrenia hrozne a vobec dostat sa niekde na vysetrenie je problem a samozrejme zalezi aj o ake prehliadky ide 😒 matersku mozes dostat iba v jednej krajine takze je to na tebe ci v zahranici alebo doma ale v UK musis mat odpracovanych najmenej 26tyzdnou 😒

sandrita08
25. jan 2011

Ahojte,chcem sa spitat..s buducim manzelom,ktory je fin mame v plane ist byvat do finska a kedze som tehotna budem tam chodit na kontroly ku gynelokogicke.Podla Vas je lepsie prist rodit domov alebo ostat vo Finsku?Neviete ake su vyhody keby som ostala tak a ake su vyhody ked budem rodit tu? 😒 Rozmyslali sme ze tam su lepsi doktori ako u nas lepsie vybavenie a tak..no neviem ci s tym nieco stratim.. 😒