Príde mi prídavok na dieťa ešte tento mesiac?

helena220
7. jún 2015

Ahojte. Mam 2 deti a na najmladsieho 6 mesacneho synceka som doteraz nepoberala pridavok na dieta, tych 23 ci 25 eur to je. poberam rodicovsky. Pridavok na syna doteraz nepoberam lebo jedna ,,truba" na urade mi povedala po narodeni maleho ze nemam narok na pridavok pre syna, zdalo sa mi to divne ale nechala som to tak.ale manzel bol nedavno na urade a spytal sa na to a povedali mu ze kto to bol, resp.riesil ze to je nezmysel.tak 3.juna mi schvalili ten pridavok na maleho.chcem sa spytat ci mi to pride ku rodicaku tento mesiac alebo az buduci??vdaka

mihula
7. jún 2015

@helena220 tak ja sa zas zamyslam,ci je toto ozaj otazka dospelej matky,ktora uz ma dve deti,alebo je to zas vymyslene.Ty ani nevies do akej vysky sa vyplacaju rodinne pridavky?Nevies ani,ze pridavky na dieta dostanes aj ked sa dieta narodi 31 v mesiaci spatne za ten mesiac.Dieta ma pol roka a teraz ta zaujima ci to dostanes tento mesiac.Urcite dostanes,ale v tvojom pripade je uplne jedno kedy.Ked ti nechybali 6mesiacov tak hadam vydrzis este jeden mesiac

bonaqa2013
7. jún 2015

@mihula to som netušila ani ja že ak sa dieťa narodí 31 tak dostanem prídavky aj za spatný mesiac. načo by somto vedela. Však nato sú tam pracovníčky aby to správne urobili resp. ma nato upozornili.

bonaqa2013
7. jún 2015

@helena220 choď sa opýta´t na úrad, či sa nevypláca rod, prídavky aj spatne. Mne sa zdá že áno. Nie som si istá....

evittam
8. jún 2015

@helena220 Mali by ti to vyplatiť aj spätne ak ak ste podali žiadosť 3., tak by ti to mohlo prísť už teraz okolo toho 15. ako chodí RP. Záleží od "tetušky" na úrade aká je šikovná. 😉

fidka79
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
jasminet
8. jún 2015

@fidka79 obavam sa, ze skor zakladatelka nepochopila co teta na urade hovorila. mozno kazda o inom prispevku/pridavku hovorili a nejak sa nepochopili....

helena220
autor
8. jún 2015

@mihula no praveze mi chybali, 3x som bola na urade a 3x ma ta ista truba odpichla nabehla som tam so vsetkymi papiermi co mi trebalo a stale ta ista odpoved

helena220
autor
8. jún 2015

a vratia mi spatne pol roka dozadu

mihula
8. jún 2015

@helena220 ale vsak ked poberam RP na jedno dieta,tak predsa,ked co to čitam a sledujem dianie okolo seba,tak musim vediet na co vsetko mam narok pri narodeni dalsieho dieta a zaujimam sa este pred narodenim.Pochybujem,ze baba za prepažkou je taka tupanu,že nevie nič.Ak ano,tak jej zariadim,ze bude sediet niekde inde.Neboj sa oni ti to vsetko spatne vratia,tušim az do dvoch rokoch sa to da pozadovat spatne,len neviem ako dlho budes čakat

sisbe
11. jún 2015

@mihula pridavok sa doplaca spatne pol roka