Prídavok na dieťa zo Slovenska pre dieťa žijúce v Maďarsku

veronika2409
9. dec 2015

Prosím Vás, potrebujem poradiť. V lete dcéra mala 3 roky, bola som na Úrade práce, sociálnych vecí a rodiny v BA kvôli aktualizácií údajov a pod. Uviedla som tam, že bývam v Rajke, nemám tam ani trvalý pobyt ani prechodný, nič. Len tam bývam. Na základe tohto mi stopli prídavky a poslali mi výzvu na doplnenie údajov o bydlisku.
Je problém, že bývam v inom štáte? Nebudú mi posielať prídavky, a môže sa stať, že budú chcieť odo mňa s5 sumu, odkedy bývam v Maďarsku? Máte niekto s týmto skúsenosť? Ďakujem pekne za všetky odpovede

wicka5
20. feb 2016

mám podobny problém, uz sa ti to vyriesilo?

9lf9
20. feb 2016

@veronika2409
@wicka5 zalezi na tom ci na Sk pracujete je to socialna davka..takze pokial ty aj muz robite na SK a bydlisko (trvaly pobyt nie je podstatny, je to len statisticky udaj, sleduje sa bydlisko) mate v Rajke je SK primarna krajina na platenie, len to treba zdokladovat na urade.

veronika2409
autor
17. mar 2016

@wicka5 uz ano..poslali mi aj spätne peniaze..je okolo toho vela opletačiek, ale ak pracujes na svk neni problem, ze byvas v inom state..len okolo toho robia vedu.dokonca mozed poberat pridavky z toho statu kde byvas..

tortelinka
17. mar 2016

@veronika2409 ahoj, možeš do IP poslať čo všetko si riešila?čo chceli dokladovať? my sme v podobnej situácii, dieťa chodí do škôlky na sk alebo HU?