Prídavok na dieťa 100 EUR

13. júl 2024

Od kedy ma byt zvysenie pridavku na dieta zo 60 eur na 100 eur? Lebo nazory su rozne, niekde pisu od 1.7.2024, a niekde od 1.1.2025.

koniarova
13. júl 2024

Pri Ficovi asi myslíš zníženie? 😁 Či?

janinah
13. júl 2024

@koniarova nie ....Fico pridá zopár eur a šmahom ruky zoberie oveeeeeľa viac...lenže toto už jeho fanúšikovia nechcú/ nevedia vidieť...
Sorry.nejdem to meniť na politickú tému.ale nedalo mi😃

autor
13. júl 2024

@koniarova Danovy prispevok sa ma znizit zo 140 na 100 eur. A pridavok sa ma zvysit zo 60 na 100 eur. Ide im o to, ze ten danovy nebude podla platu, ale pre vsetkych rovnako.

domka222
13. júl 2024

Prečo ti ide o to,že to nebude podľa platu?Mamička, čo sa snaží a maká aj za minimálnu, si nezaslúži ako žena čo je platovo nad 1000 a viac?

zalka
13. júl 2024

@janinah keď to spravil matovic tak to bolo v poriadku... Ze zvýšil daňový bonus pre bohatších a mestá obce si to kompenzujú drahším službami... Dane, smeti,- to zaplatia vyššie aj tí čo deti majú už odrastene alebo zatiaľ žiadne... skôlky zvýšené náklady si zaplatia rodicia poberajúci DB...

martinkatinka
13. júl 2024

Keby to bolo schvalene od 1.7, uz by si to vedele (sice pride v auguste, ale vedela by si to).

autor
13. júl 2024

@domka222 To som napisala dovod znizenia DB. Mne je uplne jedno kolko ma kto DB. Ja sa pytam na zvysenie pridavku...

bublinka1426
13. júl 2024

@domka222 tento stat je drbnuty. zial . ideme podporovat darmozracov este viac

domka222
13. júl 2024

To ty si tam začala splietať bonus. A je jasné, že keď sa niekde pridá, na inom sa uberie. A nie od 1.7 to isto nebude

bublinka1426
13. júl 2024

pridavok urcite az po novom roku. a vobec by somm nezvysovala. ludia nebudu vydrbavat so statom a zacnu konecne makat. a nie cakat na davky

bublinka1426
13. júl 2024

@zalka zial niekde ubral inde pridal.

autor
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
domka222
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
martinkatinka
13. júl 2024

Citaj pozorne a overene zdroje. Nemusis sa potom pytat "sliepok".

bublinka1426
13. júl 2024
autor
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
doriiis
13. júl 2024

Tie prídavky chcel presadiť Matovič ak dobre viem,ale neprešlo to.Ak sa nemylim

bublinka1426
13. júl 2024

@doriiis neprejde.

doriiis
13. júl 2024

DB klesne.To je tak vymyslené od začiatku jak ho Matovič zaviedol.Ak to terajšia vláda nezmení.
Ale prídavky ak dobre viem,ostávajú tak,ako su

sara07
13. júl 2024

no momentálne sa ide len riešit ako že čo sa ide diat
pretože reálne má sa znižit danovy bonus
pravda je taká že ked tento vymysel matovičov zaviedli išli hore poplatky mestu , hlavne režijne hore aj rôzne poplatky asi tak
v podstate urobia nejaku kozmeticku upravu aby sa nepovedalo, baby pre nás a pre deti táto vlada nemá prachy a nebude mat prachy, museli si požičat na dôchodkty to štát pupne a riadne hlavne ten 13
ja skutočne neverím že niečo urobia ferove s pridavakami alebo danovym bonusom pre rodiny s detmi , zase to bude len o určitej skupiny a xy podmienok a neviem čoho

sara07
13. júl 2024

@doriiis ja som tiež zachytila že pridavky ostavaju tam nie je zmena, dieta nad 3 roky nie je zaujimave a fascinuje ma od 15 to už vôbec ako rozhodne menej je aj šatstva zoderie budem mu musiet nakazat nech menej rastie, za zimu dve vetrovky to kto kedy videl

doriiis
13. júl 2024

@sara07 ...prídavky na dieťa dostávas od narodenia až po doštudovanie.Takze kľudne aj do 26 tky dietata

doriiis
13. júl 2024

@sara07 ....nemyl si to s rodičovským príspevkom.

bublinka1426
13. júl 2024

@doriiis urcite budu brat ako davat

sara07
13. júl 2024

@doriiis prispevkov má rodič viac než dosť, pridavok je jeden stále 60€ , rozdeleny je danovy bonus čo nie je fér,pridavky aj danovy bonus by bolo fér do 18 rovnako všetkým

koniarova
13. júl 2024

@sara07 to musel riadny debil vymýšľať. Veď čím je dieťa staršie, tým viac peňazí stojí. A od 15 vyššie ani nevravím.

sara07
13. júl 2024

@koniarova máš xy prispevkov do 3 rokov + látaju rôzne že nie su škôlky ale za to rodič skutočne nemôže
potom fakt plesnu ti tam pridavky 60 € a danovy bonus nič viac a ako zaviedli obedy zadarmo tak mi deti večne chodia vyhladovane, aj predtym to bolo hore dole ale teraz je to už pravidlo

0silvia0
13. júl 2024

@sara07
@koniarova no cakam, kedy niekto napise, ze 15-rocny si ma uz zarobit😵‍💫, ale samozrejme s vami suhlasim. Prispevky na prvakov na zš ano, a stredoskolaci prvaci co? Aspon boli tie dotacie na notebooky. Mna sa to uz aj tak netyka, my sme si decka museli odfinancovat bez akychkolvek prispevkov, tak to vyslo.

koniarova
13. júl 2024

@0silvia0 áno, aj ja milujem príspevky,ako majú ísť 15 roční do práce. 😁😁😁 A potom.... Ja v ich veku som už ...... 😁😁😁

jazula
13. júl 2024

@sara07 Vidíš, mne sa zasa rovnaký daňivý bonus nezdá fér….lebo to je poníženie dane z príjmu. A prečo by som mala dostať rovnaký bonus ako ten, čo robí za minimálku a ledva nejakú daň do systému odvedie? Určenie % a nie absolútnej sumy by bolo fér.